Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 307 (8224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La final de an

Ședință a Sindicatului „Autobuzul”, despre schimbările din transportul public din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele unui an tumultuos, cu foarte multe schimbări demarate în privința  modernizării transportului public de persoane din Suceava, o parte realizate, iar altele în curs de implementare din ianuarie 2023, membrii sindicatului „Autobuzul” s-au întrunit într-o ședință de bilanț, în care au discutat și despre ce urmează.

Întrunirea sindicaliștilor de la TPL Suceava a avut loc la Restaurantul Brândușa, situat chiar la capătul liniei 4 – stația Cinema, din Burdujeni.

Reprezentantul Sindicatului ”Autobuzul” - președintele Modest Botușan - a transmis: „În primul rând, am vrut să prezentăm membrilor de sindicat activitatea noastră din acest an, ceea ce s-a făcut pentru protejarea intereselor angajaților și asigurarea unor condiții de muncă cât mai bune, atât în contextul crizei economice care ne afectează pe toți, al crizei energetice și al celei a scumpirii carburanților, care s-au resimțit puternic și în activitatea societății de transport public local, cât și în privința schimbărilor majore prin care trece, fiind implementat un program amplu de modernizare. Schimbările care se fac nu au efecte doar asupra călătorilor, ci și a noastră, cei care facem să funcționeze acest vast sistem de transport public, cu autobuze și microbuze, pe o rețea de sute de kilometri, pe care o acoperim zi de zi, de la 4 dimineața și până la miezul nopții, iar mai nou și non-stop, pe linia 8, inclusiv sâmbăta, duminica și la sărbătorile legale. Nu e ușor, condițiile de trafic sunt tot mai dificile, sunt tot mai multe pericole și obstacole, dar facem tot posibilul să ducem călătorii în siguranță și să protejăm și autobuzele, pentru aducerea cărora s-au făcut eforturi mari. Avem cel mai modern sistem de transport public din Moldova, majoritatea orașelor din țară și-ar dori să aibă transport ca la Suceava, dar schimbările vin și cu efecte mai puțin dorite, cel puțin de către o parte din noi”.

Astfel, au fost discutate reducerile de personal de la TPL, măsurile care se iau pentru protejarea celor care rămân fără un loc de muncă, măsurile de tranzit către noi atribuții pentru cei ale căror posturi se desființează (ex. taxatoarele), dar și noile măsuri care se vor implementa din ianuarie 2023:

- șoferii vor avea în gestiune bilete de 5 lei pentru călătorii care nu au bilet procurat de la TVM și le vor vinde dimineața și seara, când nu mai sunt taxatorii în autobuz;
- pe liniile de la Gară și de la Cinema taxatorii vor avea programul între orele 7.00-17.00, cu bilete la prețul de 5 lei;
- conform noului program, în prima etapă taxatorii vor lucra prin rotație săptămânal, astfel: câte 4 din fiecare tură pe linia 5, câte 4 din fiecare tură la control și câte 13 din fiecare tură în programul 7.00-17.00, iar ceilalți vor fi în rezervă pentru acordarea zilelor libere și concediilor
- transportul public va fi efectuat doar cu autobuze și microbuze electrice (cu mici excepții, pentru situații deosebite).

La finele ședinței, participanții au fost colindați de către beneficiarii Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități “O nouă șansă” Todirești, frumoasele melodii interpretate emoționându-i până la lacrimi pe unii dintre cei prezenți. Prestația lor deosebită a fost apreciată cu aplauze de către toți cei prezenți, iar la final, atât ei, cât și colindătorii au primit cadouri din partea Sindicatului „Autobuzul”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ședință a Sindicatului „Autobuzul”, despre schimbările din transportul public din Suceava.
 Vizualizări articol: 2002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ședință a Sindicatului „Autobuzul”, despre schimbările din transportul public din Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei