Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 306 (8223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanț

Senatorul sucevean Gheorghiță Mîndruță și-a prezentat raportul de activitate pe ultima sesiune parlamentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul de Suceava Gheorghiță Mîndruță, afiliat grupului PSD, și-a prezentat raportul de activitate pentru ultima sesiune parlamentară. Potrivit raportului de activitate prezentat la finalul acestui an, Gheorghiță Mîndruță a avut 62 de inițiative legislative, 41 de luări de cuvânt, trei declarații politice și patru interpelări. Astfel, Gheorghiță Mîndruță a arătat că printre inițiativele legislative se numără proiectul pentru modificarea și completarea OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, prin care persoanele care nu se pot prezenta la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor de la locul de domiciliu sau reședință vor putea depune cererea la cel mai apropiat serviciu public comunitar de evidență a persoanelor, care va prelua cererea și va elibera actul de identitate.

O altă inițiativă are în vedere lanțul scurt de aprovizionare, care ar urma să se organizeze și să funcționeze conform principiului european de la fermă la consumator. „Se prevede un număr limitat de operatori economici angajați în cooperare și dezvoltare economică locală”, se spune în proiectul de lege inițiat de senatorul sucevean, care se află la comisiile permanente ale Senatului. Gheorghiță Mîndruță a adăugat că o altă inițiativă are în vedere completarea art. 91, alin. 3 din Legea 286/2009 privind Codul Penal care stipulează că fapta de ucidere din culpă reţinută în concurs cu infracţiunea de conducere fără permis sau cu cea de conducere sub influenţa alcoolului ori a substanţelor psiho-active nu va mai putea fi sancționată cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În același timp, Gheorghiță Mândruță a prezentat și mai multe acțiuni și activități la care a participat în ultima sesiune parlamentară. El a arătat că a fost prezent la deschiderea Black Sea and Balkans Security Forum, unde a susținut, în plenul Senatului, propunerea legislativă al cărei inițiator este, privind reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce prin condiționarea plății amenzii, care a trecut cu 112 voturi ”pentru” și o abținere. „În același timp am fost prezent la Palatul Culturii din Iași, la conferința științifică pe tema <NATO și războiul din Ucraina: reechilibrare geografică și consolidare instituțională>. Tot în această sesiune am fost prezent la inaugurarea Centrului STS de servicii esențiale IT&C de la Sibiu, am participat la cea de-a 68-a Sesiune Anuală a Adunării Parlamentare NATO, Madrid, Spania, precum și la dezbaterile în comisiile de specialitate și elaborarea rapoartelor asupra Proiectului Legii bugetului de stat și a Proiectului legii bugetului asigurărilor sociale ca urmare a depunerii Proiectului de buget 2023”, a încheiat Gheorghiță Mîndruță.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul sucevean Gheorghiță Mîndruță și-a prezentat raportul de activitate pe ultima sesiune parlamentară.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Senatorul sucevean Gheorghiță Mîndruță și-a prezentat raportul de activitate pe ultima sesiune parlamentară1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei