Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 304 (8221)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tragedie

O tânără de 28 de ani plecată cu colinda, găsită moartă în a doua zi de Crăciun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără în vârstă de 28 de ani dată dispărută în Ajun de Crăciun a fost găsită moartă, luni, în a doua zi de Crăciun, la aproximativ un kilometru de Mănăstirea Cămârzani, la care a avut intenția după toate probabilitățile de a ajunge.

Lăcrămioara Comarițan, în vârstă de 28 de ani, încadrată cu handicap psihic accentuat, plecase sâmbătă cu colinda, din centrul pentru persoane cu dizabilități din Vadu Moldovei în care era cazată, aparținând Fundației FARA. Aceasta s-a despărțit la un moment dat de grupul de colindători și nu a mai fost găsită. Plecase după toate probabilitățile cu intenția de a ajunge, singură, la Cămârzani.

Fata a plecat voluntar și nu a fost oprită având în vedere că avea un regim liber și era într-o stare relativ bună de sănătate. Tânăra a fost văzută ultima oară în viață sâmbătă seară, în jurul orei 18.45.

 

Găsită la un kilometru în spatele mănăstirii de un polițist aflat în timpul liber, dar angrenat în căutări

Tânăra a fost găsită înghețată, cel mai probabil decesul survenind din noaptea de Ajun. Polițiștii nu au identificat nici o urmă de violență sau alte elemente care să le aducă suspiciunea că ar fi vorba de un omor sau altă faptă de violență. Se bănuiește că fetei i s-a făcut rău și a căzut, iar ulterior s-a instalat hipotermia.

Fata a fost găsită decedată la circa un kilometru în spatele Mănăstirii Cămârzani, în extravilan, în direcția satului Dumbrăvița, pe un teren arabil, de către un polițist aflat în timpul liber, dar care desfășura activități de căutare împreună cu colegii de serviciu.

Locul în care a fost găsită fata este la aproximativ 7 kilometri de centrul în care era cazată.

La operațiunile de căutare au mai participat pompieri militari, jandarmi, angajați din cadrul Primăriei comunei Vadu Moldovei, lucrători din cadrul Ocolului Silvic Privat Bașotă.

 

Fata era din 2013 în grija Fundației FARA și avea o viață relativ independentă  

În cadrul dosarului penal de moarte suspectă care a fost deschis de polițiști a fost dispusă efectuarea necropsiei de către medicii legiști, pentru a se stabili cert cauza morții.  

Tânăra provine din sistemul de protecție a copilului, unde a fost crescută cât a fost minoră. Din 2013, fata a fost preluată de cei de la Fundația FARA, care s-au ocupat de ea și i-au oferit tot sprijinul în ultimii ani. Deși cu handicap, fata avea un regim destul de liber pentru că se descurca în afara centrului. Fata a făcut chiar naveta la Fălticeni, la Colegiul Agricol. Probabil de aceea a și ieșit din centru în seara de Ajun, pentru a merge cu colinda.

Ce s-a întâmplat mai departe se va stabili în cadrul anchetei. Cert este că fata s-a despărțit la un moment dat de grup și nu a reușit să supraviețuiască peste noapte. 

 

Mesajul Fundației FARA

Cei de la Fundația FARA au transmis un mesaj plin de regrete după această dispariție cu final tragic. Ei au arătat că fata s-a despărțit voluntar și în stare bună de grup, iar ce a urmat este greu de explicat.

”Fundația FARA este în doliu după pierderea prematură a unui membru al familiei noastre, o tânără beneficiară a serviciului rezidențial pentru persoane cu dizabilități. Tânăra în vârstă de 28 de ani a dispărut în noaptea de Ajun când s-a despărțit voluntar de grupul său de colegi cu care ieșise la colindat în comunitate. Căutările demarate în data de 24 decembrie atât de autorități, cât și de membrii comunității locale au luat sfârșit pe 26 decembrie, când trupul neînsuflețit al tinerei a fost descoperit. O anchetă oficială este în curs de desfășurare pentru a determina cauza decesului.

Suntem profund îndurerați de această pierdere care afectează nu numai tinerii și personalul de la FARA, dar și oamenii din comunitate implicați în căutarea ei. În aceste momente de doliu, este nevoie de înțelegere, empatie și susținere din partea tuturor, pentru ca tinerii care și-au pierdut colega și prietena să facă față acestei suferințe.

Dumnezeu s-o odihnească!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără de 28 de ani plecată cu colinda, găsită moartă în a doua zi de Crăciun.
 Vizualizări articol: 1016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O tânără de 28 de ani plecată cu colinda, găsită moartă în a doua zi de Crăciun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei