Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 302 (8219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Comemorarea eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria municipiului Fălticeni, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, Şcoala de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi Inspectoratul pentru Situaţii  de Urgenţă Suceava au comemorat joi, 22 decembrie, eroii martiri căzuţi în Revoluţia din decembrie 1989.

La „Monumentul Eroilor Revoluţiei” situat pe strada 2 Grăniceri a avut loc un ceremonial militar, după care au fost depuse coroane de flori din partea administraţiei publice locale, a Prefecturii, a Consiliului Judeţean Suceava, a Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, a veteranilor de război şi a cadrelor militare în rezervă şi retragere, a Asociaţiei „Cultul Eroilor” şi a partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Local. Primăria Fălticeni a fost reprezentată de primarul Cătălin Coman și viceprimarul Constantin Bulaicon, iar Consiliul Judeţean de vicepreşedintele Vasile Tofan.

Jumătate de oră mai târziu, în curtea Catedralei Ortodoxe pe Stil Vechi „Constantin şi Elena”, la mormântul eroului Ion Bute, împuşcat pe 24 decembrie, în timp ce se afla în misiune la Arad, preotul paroh Sebastian Mogîrzan a oficiat o slujbă de pomenire urmată de depunere de coroane din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava - Detaşamentul de Jandarmi Fălticeni, Poliţiei Locale şi Asociaţiei Cultul Eroilor.

Cimitirul Oprişeni este locul de odihnă al celui de-al doilea erou din Fălticeni căzut în Revoluţie, Ionel Pascal. Şi pentru el a fost oficiată în prezenţa familiei şi a autorităţilor o slujbă de pomenire de către preotul militar Cătălin Simion, după care au fost depuse coroane de flori din partea Poliţiei Municipiului Fălticeni şi a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava - Detasamentul de Pompieri Fălticeni.

Cadre evidenţiate de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni şi Detasamentul pentru Situaţii de Urgenţă Fălticeni au asigurat serviciile de gardă şi au prezentat onorul militar la Monumentul Eroilor din strada 2 Graniceri şi la mormintele celor doi eroi.

1104 candele aprinse în memoria celor uciși în decembrie 1989

Premergător zilei de 22 decembrie, Asociația „Fălticeni Cultural” a organizat la Sala „Draga Olteanu Matei” un concurs de recitare poezie patriotică și religioasă la care au participat peste 100 de recitatori din mai multe localități din județul Suceava, dar și de la Iași. Pe lângă premiile în bani oferite de sponsori, câștigătorii au fost recompensați și cu un tablou semnat de pictorul humorean Radu Bercea.

Joi, 22 decembrie 2022, de la ora 20.00, la Monumentului Eroilor Revoluției din fața  fostei Case a Cărții, Asociația „Fălticeni Cultural” a organizat o ceremonie de comemorare a memoriei celor ce și-au pierdut viața în evenimentele din decembrie 1989, fiind aprinse 1104 candele în memoria celor care au fost uciși.

În zilele de 20, 21 şi 22 decembrie, cu prilejul comemorării a 33 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, în bisericile din municipiul Fălticeni au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului roman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comemorarea eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comemorarea eroilor martiri ai Revoluţiei din 19890.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei