Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 301 (8218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Limbajul nonverbal la Rashida Jones – Mesajele ochilor

Ce determină ochii să sclipească? Sunt mai multe elemente în spatele unor ochi strălucitori.

Prima cerință pentru o sclipire în ochi este ca zâmbetul să fie sincer. Un zâmbet cu un „coeficient ridicat de sinceritate” trebuie să aibă pleoapele parțial închise. Fără închiderea parțială a ochilor nu există sinceritate. Cu toate acestea, nu toate închiderile parțiale ale ochilor echivalează cu sinceritatea. Pentru un zâmbet sincer trebuie să existe o coborâre foarte subtilă a sprâncenei, o ridicare ușoară a pleoapei inferioare și să fie vizibili doar dinții de sus. Dacă se văd dinții de jos – cu excepția râsului – există o componentă de zâmbet forțat, deci zâmbet nesincer.

Motivul principal pentru care ochii sclipesc este că atunci când are loc o închidere parțială a pleoapelor se strânge filmul lacrimal – stratul foarte subțire de lichid lacrimal de pe suprafața ochilor – într-un spațiu mai mic și, prin urmare, acest strat de lichid devine mai gros și reflectă lumina mai eficient. În fotografie se pot observa două reflexii de lumină în fiecare ochi: una către centrul fiecărei pupile și o a doua mai jos, deasupra fiecărei pleoape inferioare unde filmul lacrimal este o fracțiune de milimetru mai gros.

Atunci când pupilele sunt mai mari, reflexia luminii contrastează mai mult cu sclipirea și o face mai vizibilă – o culoare deschisă pe un fundal întunecat este mai ușor de văzut. Diametrul pupilei va crește atunci când o persoană este atrasă de o altă persoană. Mai multă atracție echivalează cu mai multă strălucire. Desigur, un mediu mai întunecat va determina, de asemenea, ca pupilele să devină mai mari. Acesta este unul dintre motivele pentru care restaurantele slab luminate sunt considerate mai romantice. În fotografia de mai sus, Rashida nu are pupilele mărite.

Unghiul sursei de lumină joacă și el un rol important. Pentru a avea cea mai puternică strălucire, lumina trebuie să fie poziționată în spatele privitorului. Dacă sursa este prea luminoasă va determina contracția pupilelor și se va diminua strălucirea. Flacăra unei lumânări are avantajul de a fi slabă, determinând mărirea pupilelor, și dinamică – schimbarea constantă modifică vizibil efectul de strălucire.

Dragostea nu trebuie exclusă ca fiind o cauză a unor ochi sclipitori. Ca și frumusețea, strălucirea din ochi este subiectivă și depinde de percepția celui care o privește.

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753 937 223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limbajul nonverbal la Rashida Jones – Mesajele ochilor.
 Vizualizări articol: 2653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 29 voturi
Limbajul nonverbal la Rashida Jones – Mesajele ochilor5.0529

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei