Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 293 (8210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parteneriat

Încă două biserici de lemn din județul Suceava vor fi reabilitate cu fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că pentru încă două biserici de lemn vor fi depuse proiecte pentru reabilitare, consolidare și conservare. Gheorghe Flutur a arătat că proiectele vor fi depuse pentru a obține finanțare prin Planul Național de redresare și Reziliență, titular fiind Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Flutur a spus că într-o ședință extraordinară a deliberativului județean s-a aprobat completarea acordului dintre Consiliul Județean și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților prin includerea bisericii de lemn Mănăstioara din Udești și a bisericii de lemn din Rădășeni pe lista lăcașelor de cult pentru care se vor promova proiecte pentru restaurare. El a spus că în luna martie 2022, Consiliul Judeţean Suceava a încheiat un Acord de parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, în vederea susţinerii proiectelor ce vizează promovarea şi/sau restaurarea/reabilitarea obiectivelor religioase, precum şi elaborarea, susţinerea, implementarea şi dezvoltarea rutelor culturale sau turistice, menite a impulsiona dezvoltarea turismului cultural şi religios la nivelul judeţului. Șeful administrației județene a arătat că cele două biserici de lemn vor fi propuse de către Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, în cadrul celui de-al treilea apel de proiecte în cadrul PNRR, ca obiective ce vor fi incluse în ruta bisericilor din lemn, în vederea restaurării.

„Acum se are în vedere restaurarea Schitului Mănăstioara din Udești, o biserică cu o însemnătate aparte care datează încă din 1760. Și de asemenea e vorba despre Biserica Sf. Mercurie și Sfânta Ecaterina din Rădășeni, la care primele documente sunt de pe vremea lui Ștefan Tomșa, în 1611”, a declarat șeful administrației județene. Flutur a mai adăugat că prin acest parteneriat dintre Consiliul Județean și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților au fost sau se află în curs de restaurare mai multe obiective turistice, inclusiv cazinoul din Vatra Dornei.

Nu în ultimul rând, el a precizat că instituția pe care o conduce își propune organizarea mai multor acțiuni de promovare turistică a acestor biserici și mănăstiri care se reabilitează prin PNRR, organizarea de pelerinaje, precum și promovarea portului popular al localnicilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă două biserici de lemn din județul Suceava vor fi reabilitate cu fonduri europene.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Încă două biserici de lemn din județul Suceava vor fi reabilitate cu fonduri europene1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei