Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 293 (8210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Expoziția itinerantă „Nicolae Titulescu. O viață în slujba României”, realizată de dr. Mihai-Aurelian Căruntu, la Școala Generală din Siminicea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expoziția itinerantă „Nicolae Titulescu. O viață în slujba României”, realizată de dr. Mihai-Aurelian Căruntu, va putea fi vizitată la Școala Generală din Siminicea. Având în vedere colaborarea mai veche dintre Muzeul de Istorie din municipiul Suceava și Școala Generală din Siminicea, cu sprijinul directorului acestei instituții școlare, profesor Cristina Miron, expoziția itinerantă  „Nicolae Titulescu. O viață în slujba României” urmează să fie expusă în cadrul unității de învățământ, începând din această săptămână și până în a doua jumătate a lunii ianuarie 2023.

Vizitând expoziția, elevii, cadrele didactice, precum și toți iubitorii istoriei naționale vor avea ocazia să-l descopere pe Titulescu la vârsta copilăriei, student la Paris sau în clipe de relaxare, împreună cu soţia sa, Ecaterina, la Cannes, sau în compania unor diverși oameni de stat ai vremii. În urma întregii sale activități, Nicolae Titulescu a intrat în conștiința publică ca un diplomat de prim rang, îndeplinind funcțiile de ministru plenipotențiar al României la Londra, ministru al Afacerilor Străine la București și președinte al Ligii Națiunilor la Geneva. În ansamblul său, această expoziție fotodocumentară exprimă actualitatea spiritului elevat și anticipativ al celui care a fost Nicolae Titulescu, un patriot veritabil, pătruns de un profund europenism.

Vă reamintim că Muzeul Național al Bucovinei, în colaborare cu Muzeul Olteniei din Craiova, a organizat în această toamnă o expoziție, care face parte dintr-o serie mai largă de manifestări dedicate împlinirii a 140 de ani de la nașterea lui Nicolae Titulescu, marele om politic și diplomat, care și-a pus amprenta asupra întregii politici externe românești și europene din perioada interbelică. Cu acest prilej, instituția gazdă a expus și 13 panouri fotodocumentare, pentru a completa informațiile asupra vieții și activității acestui diplomat român de excepție, dar și cu intenția de a realiza, totodată, o viitoare expoziție itinerantă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția itinerantă „Nicolae Titulescu. O viață în slujba României”, realizată de dr. Mihai-Aurelian Căruntu, la Școala Generală din Siminicea.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Expoziția itinerantă „Nicolae Titulescu. O viață în slujba României”, realizată de dr. Mihai-Aurelian Căruntu, la Școala Generală din Siminicea1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei