Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 292 (8209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment poliție

Metoda ”Accidentul” a revenit în mod îngrijorător. Trei bătrâni din Suceava, înșelați cu sume mari în doar două zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O metodă de înșelăciune care părea că nu mai poate face victime, fiind aparent arhicunoscută, a revenit îngrijorător în municipiul Suceava, atrag atenția polițiștii.

Trei vârstnici din municipiul Suceava au fost înșelați cu sume cuprinse între 3.400 și 8.000 de lei după același mod de operare.

Într-un prim caz, pe 8 decembrie, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 88 de ani, care a relatat că în aceeași zi a primit un apel pe telefonul fix, de la un bărbat care s-a prezentat a fi doctor și care i-a spus că nepotul său a suferit un accident în urma căruia are multiple facturi și necesită transferul de urgență cu elicopterul la o clinică privată din municipiul Cluj-Napoca. ”Doctorul” a întrebat-o pe bătrână ce sumă de bani deține în casă, întrucât este nevoie de toți banii disponibili, transportul cu elicopterul fiind costisitor.

Bătrâna a găsit în casă suma de 3.400 lei, iar la 10 minute distanță la ușa acesteia a venit un complice al celui care a sunat, care a ridicat în grabă banii. Abia ulterior din păcate bătrâna și-a contactat nepotul, iar acesta i-a spus să alerteze poliția. 

A doua zi, vineri dimineață, la Poliția municipiului Suceava s-a prezentat o altă femeie în vârstă, care a relatat că pe parcursul nopții precedente o persoană necunoscută a păcălit-o că fiul ei a avut un accident. Scenariul a fost același, apel pe telefonul fix, anunț că fiul și soția acestuia au avut un accident și este nevoie să fie duși de urgență la Cluj și necesitatea ca în câteva minute femeia să coboare în fața blocului și să dea toți banii pe care îi are în casă. În acest caz este vorba de 5.200 de lei.  

Vineri seară, pe lista înșelaților s-a adăugat și un bătrân din municipiul Suceava, care, după același scenariu, i-a dat, în fața blocului, unui necunoscut suma de 8.000 de lei în plic.  

Surprinde evident faptul că această metodă de înșelăciune continuă să facă victime. Ritmul intens al comiterii faptelor arată că escrocul și complicii săi au prins un teren propice înșelăciunilor și caută să îl exploateze la maximum.

”Deși mulți am fi crezut că acest mod de operare în săvârșirea unor înșelăciuni nu mai poate crea victime după mediatizarea intensă și activitățile de informare desfășurate, după o perioadă de acalmie se constată o intensificare a activităţii infracţionale pe acest segment

Polițiştii suceveni vin în ajutorul cetățenilor și le recomandă ca, în situația în care primesc un telefon în care sunt anunțați că o rudă a fost implicată într-un accident, să nu se impacienteze și să verifice veridicitatea informației, în primul rând apelând ruda care ar fi fost implicată în accident sau alte persoane apropiate acesteia. Dacă situația prezentată prin telefon se dovedește a fi ireală, trebuie anunțată în cel mai scurt timp poliția, la telefonul unic de urgențe 112 sau cea mai apropiată unitate de poliție, reținând cât mai multe date utile în anchetă”, este mesajul comisarului-șef Ionuț Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Metoda ”Accidentul” a revenit în mod îngrijorător. Trei bătrâni din Suceava, înșelați cu sume mari în doar două zile.
 Vizualizări articol: 1255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Metoda ”Accidentul” a revenit în mod îngrijorător. Trei bătrâni din Suceava, înșelați cu sume mari în doar două zile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei