Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 284 (8201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

De Ziua Națională, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a recunoscut o nouă rută cultural turistică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a marcat Ziua Națională a României prin recunoașterea unei noi rute cultural turistice, „Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România dedicate eroilor căzuți pentru libertate”. Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a spus că această rută culturală cuprinde nu mai puțin de 80 de obiective memoriale. „De Ziua Națională a României doresc să adresez tuturor românilor, din țară și celor aflați peste hotare, cele mai sincere urări de bine și îndemnul de a purta cu mândrie spiritul viu românesc oriunde s-ar afla! Astăzi, suntem datori să onorăm istoria țării noastre, să reamintim tinerelor generații importanța zilei de 1 Decembrie și să păstrăm câteva momente de liniște în cinstea eroilor care ne-au lăsat drept moștenire o țară, o Românie unită și liberă”, a transmis Constantin-Daniel Cadariu, el adăugând că „așadar, pentru că purtăm cu noi datoria de a duce mai departe valorile înaintașilor noștri, în cinstea memoriei celor care au luptat pentru onoare, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului recunoaște o nouă Rută Cultural Turistică, dezvoltată pe plan național. Aceasta cuprinde 80 de obiective memoriale din trei județe, respectiv Vrancea, Constanța și Buzău, fiind dedicată curajului, puterii de sacrificiu și dorinței de a trăi liberi pe pământ românesc”. El i-a invitat atât pe români, cât și pe turiștii străini să parcurgă cu interes obiectivele incluse în această rută, care reușește să surprindă un fragment important din istoria României.

Cadariu a arătat că scopul acestui demers îl reprezintă valorificarea potențialului turistic, cultural și istoric, precum și creșterea numărului de turiști din județele Constanța, Buzău și Vrancea, dar și din regiune. Printre obiectivele cuprinse în rută se numără Mausoleul Mărășești, Monumentul Ecaterina Teodoroiu, placa comemorativă a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Troița Eroilor din Tichilești, Ruinele Mausoleului de la Racovițeni, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” etc. Ministrul Cadariu a mai spus că „Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România dedicate eroilor căzuți pentru libertate” rămâne în continuare deschisă pentru autorităţile publice locale, dar şi pentru asociaţiile din domeniul turismului/culturii, care doresc să se alăture.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De Ziua Națională, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a recunoscut o nouă rută cultural turistică.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De Ziua Națională, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a recunoscut o nouă rută cultural turistică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei