Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 233 (8150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Plecare

Spitalul de Urgență Suceava pierde doi dintre cei patru medici de la Chirurgie toracică, dr. Cătălina Aldea și dr. Ionuț Cojocaru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi dintre cei patru medici din specialitatea Chirurgie toracică din compartimentul de profil al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava părăsesc această unitate medicală. Este vorba despre dr. Cătălina Cojocaru Aldea și dr. Ionuț Cristian Cojocaru. Doctorul Ionuț Cojocaru a demisionat de la 1 octombrie, iar soția sa, doctorița Aldea, va pleca în perioada următoare.

Cei doi medici nu au dorit să comenteze asupra motivelor care i-au determinat să plece.

Întrebat dacă medicii Aldea-Cojocaru au avut nemulțumiri legate de relația lor cu spitalul, managerul Alexandru Calancea a declarat că „motivele lor sunt de ordin personal”, că sunt din Galați și „doresc să meargă acasă”. Dr. Calancea a precizat că ceilalți doi medici care au rămas, dr. Denis Baican și dr. Raluca Neagu, pot acoperi în bune condiții cazurile care vin la spital.

Doctorița Aldea și doctorul Baican au fost recrutați de spitalul din Suceava în anul 2017, după ce au efectuat stagii de pregătire în Franţa, de şase luni, respectiv de un an şi jumătate.

Când a venit, dr. Aldea arăta că în România chirurgia toracică este practicată doar în spitalele clinice, dar Suceava este printre puţine spitale judeţene, „dacă nu chiar singurul”, care are dotarea necesară pentru această specializare. „Am venit la Spitalul de Urgenţă din Suceava cu intenţia să rămânem”, spunea atunci dr. Cătălina Aldea, explicându-și opţiunea pentru unitatea medicală suceveană prin aceea că „este un spital monobloc, modern şi cu dotări la standarde ridicate”, care le oferă medicilor „oportunitatea de a se dezvolta din punct de vedere profesional”.

După ce și-a încheiat specializarea, a fost angajat la spitalul din Suceava și soțul doctoriței Aldea, dr. Ionuț Cristian Cojocaru. În ultima perioadă entuziasmul pentru activitatea în această unitate medicală se pare că li s-a diminuat și au trecut pe lista specialiștilor care au decis să plece din spital, alături de alți cunoscuți medici precum doctorul gastroenterolog Dorin Achiței, dr. oftalmolog Anca Trifina, dr. epileptolog Ana Miron sau chirurgul vascular Lucian Iacob.

Prin activarea compartimentului de Chirurgie toracică, în iulie 2017, justificată de numeroasele cazuri de politraumă şi preponderenţa cancerului bronho-pulmonar, pacienții din județul Suceava nu mai sunt nevoiți să meargă la clinici din Iaşi, București sau Cluj pentru confirmarea diagnosticului în caz de cancer bronho-pulmonar. Mai mult, formaţiunile tumorale în stadii primare pot fi operate la Suceava, compartimentul dispunând de specialiștii, echipamentele şi instrumentele necesare intervenţiilor din sfera chirurgiei toracice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgență Suceava pierde doi dintre cei patru medici de la Chirurgie toracică, dr. Cătălina Aldea și dr. Ionuț Cojocaru.
 Vizualizări articol: 6754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Spitalul de Urgență Suceava pierde doi dintre cei patru medici de la Chirurgie toracică, dr. Cătălina Aldea și dr. Ionuț Cojocaru3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei