Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 231 (8148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuți

Arestați după ce au smuls din podeaua unei locuințe o casetă de valori cu mari sume de bani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au revenit cu detalii referitoare la spargerea la pont comisă la începutul lunii septembrie în Rădăuți, caz în care polițiștii judiciariști de la Rădăuți au acționat acum două zile și i-au săltat pe suspecți.

Cel mai important detaliu este legat de prejudiciu, care este foarte mare. Cei mai mulți bani au fost furați dintr-o casetă de valori prinsă în podea, în bucătărie.

”Inculpatul V.A. a pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor în curte, apoi, prin efracție în spaţiul interior al locuinței, luând, în scopul însuşirii pe nedrept, din bucătărie, după îndepărtarea sistemului de fixare în podea, o casetă de valori conţinând sumele de 50.000 euro și de 80.000 lei, un ceas bărbătesc și cantitatea de aproximativ 30 g bijuterii din aur şi dintr-un dormitor suma de 8.000 lei, bunuri pe care ulterior le-au transportat împreună, cu autoturismul menţionat, la un alt imobil din municipiul Rădăuți, iar apoi într-o locaţie necunoscută”, se arată în comunicatul procurorilor.

Suspectul Andrei Văcărean este cel care ar fi intrat în locuință, prin efracție, reușind să smulgă din podea caseta de valori.

Procurorii confirmă că cei doi au avut un plan infracțional anterior conceput, acționând la pont. Păgubiții, doi soți din Rădăuți, medici, erau plecați în concediu.

Polițiștii de la Rădăuți au adunat probe și au acționat, în dimineața zilei de joi, 29 septembrie, în cazul acestei spargeri.

Furtul a fost comis pe 6 septembrie, pe timp de noapte, în timp de familia prădată era în concediu.

Polițiștii judiciariști de la Rădăuți au administrat probe, iar în dimineața zilei de 29 septembrie s-a acționat prin efectuarea a trei percheziții pe raza municipiului Rădăuți. Au fost ridicați și duși la audieri Mario Lucian Lupăștean și Andrei Văcărean, suspecți de comiterea faptei.

În cadrul perchezițiilor s-a dispus indisponibilizarea unui autoturism BMW X3 despre care sunt date că a fost folosit la comiterea faptei.

După audierile din cursul zilei de joi, față de cei doi suspecți a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Cei doi au fost introduși în arestul poliției județene, iar vineri, 30 septembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au formulat propunere de arestare preventivă.

Judecătoria Rădăuți a admis, în după-amiaza zilei de vineri, 30 septembrie, propunerea și a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Rădăuți pentru clarificarea cauzei sub toate aspectele, recuperarea prejudiciului și tragerea la răspundere penală a autorilor.

”Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestați după ce au smuls din podeaua unei locuințe o casetă de valori cu mari sume de bani.
 Vizualizări articol: 1694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Arestați după ce au smuls din podeaua unei locuințe o casetă de valori cu mari sume de bani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei