Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 229 (8146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Indolență

Policlinica Areni, fără lift și nereabilitată termic deoarece deținătorii spațiilor n-au fost în stare să-și facă o asociație de proprietari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proiect de reabilitare și creștere a eficienței energetice, de modernizare și instalare de lifturi la Policlinica Areni nu a putut fi finalizat din cauză că cei care dețin spații acolo (cabinete medicale, laboratoare și spații comune) nu au reușit, în mai bine de 2 ani, să se constituie într-o asociație de proprietari.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferință de presă, că finanțarea proiectului s-ar fi făcut din fonduri europene alocate programelor de cooperare transfrontalieră, dar Policlinica Areni nu a putut intra ca partener deoarece nu are clară situația juridică a proprietarilor. „Pe fonduri transfrontaliere am avut această posibilitate, am făcut toată documentația cu Universitatea <Ștefan cel Mare>, s-a făcut expertiza, dar ca să putem înainta trebuie să facem asociere între municipalitate și Policlinica Areni. Din păcate, azi nu avem cu cine să facem această asociere pentru că din punct de vedere juridic acolo lucrurile nu sunt în ordine. Nu este o persoană juridică funcțională”, a explicat primarul Ion Lungu.

De cealaltă parte, reprezentanta Cabinetelor medicale grupate Areni, care înseamnă 15 cabinete medicale și circa o treime din spațiul policlinicii, dr. Iuliana Hău, a declarat că prima propunere de a se constitui într-o asociație toți proprietarii de spații din policlinică a fost în anul 2018, iar în februarie 2020 a avut loc prima ședință în care s-a discutat aplicat despre această necesitate. Până la această dată, însă, proprietarii spațiilor nu au reușit să se întâlnească într-o adunare generală și să se constituie în asociație. „Continuăm demersurile și sperăm să rezolvăm până la sfârșitul anului. Dacă nu reușim să ne mobilizăm, pierdem oportunități”, a declarat dr. Hău.

Constituirea în asociație de proprietari atrage după sine și responsabilitatea întreținerii, reparării și administrării spațiilor comune, precum și contribuția la plata facturilor la utilități pentru acestea, proporțional cu cota parte indiviză pe care o deține în proprietate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Policlinica Areni, fără lift și nereabilitată termic deoarece deținătorii spațiilor n-au fost în stare să-și facă o asociație de proprietari.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Policlinica Areni, fără lift și nereabilitată termic deoarece deținătorii spațiilor n-au fost în stare să-și facă o asociație de proprietari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Storceag de sturion Ingrediente:Supă rezultată de la 2-3 kg din tacâmuri de peşteSturion ( Păstrugă, Nisetru)1,5 kgȚelină, păstârnac, morcov, ardei gras alb, ceapă, cartofi, smântână dulce (32%) 0,5 kgZeama de la 2-3 lămâiMărar proaspăt și... Citeşte