Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 224 (8141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prag depășit

Dolarul se vinde cu 5,05 lei la casele de schimb valutar din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dolarul a trecut joi de 5 lei la cursul oficial afișat de Banca Națională a României. Mai exact, moneda americană este cotată acum la 5,0103 lei și este pentru prima oară când depășește pragul psihologic de 5 lei. Înainte de începerea războiului din Ucraina, pe data de 23 februarie, un dolar era cotat la cursul oficial la 4,3564, iar pe parcursul conflictului din țara vecină a urcat ușor până a ajuns la cel mai înalt nivel din istorie.

În decursul celor 7 luni de război, leul s-a devalorizat în raport cu dolarul cu nu mai puțin de 15%. Nu același lucru s-a întâmplat și cu moneda euro. În acest caz, lucrurile stau invers. Și asta pentru că un euro era cotat pe 23 februarie la 4,9463 lei, în timp ce pe 22 septembrie valorează 4,9412 lei, deci mai puțin ca înainte de începerea conflictului militar. Cine și-a păstrat economiile în euro are motive de nemulțumire. În schimb, cei care au pariat pe dolari nu au avut decât de câștigat.

Mai trebuie amintit că imediat după declanșarea războiului, mulți români, inclusiv suceveni, și-au lichidat sau au scos din conturi sume mari de bani pe care le-au transformat în valută pentru a avea pe ce pune mâna în cazul în care ar fi trebuit să plece de acasă, așa cum s-a întâmplat cu vecinii ucraineni. Iar cei mai mulți au optat pentru economii în euro. S-a ajuns în cele 7 luni ca raportul euro/dolar să își schimbe balanța. Înainte de război un euro valora 1,1354 dolari, în timp ce acum raportul euro/dolar este de 0,9862.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dolarul se vinde cu 5,05 lei la casele de schimb valutar din Suceava.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dolarul se vinde cu 5,05 lei la casele de schimb valutar din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei