Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 220 (8137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Limbajul nonverbal în cuplu – Andreea Marin și Tuncay Ozturk

Ce analizăm:

Modul în care ea presează coapsa dreaptă peste cea stângă (1!) corelat cu focalizarea vizuală pe el și modul în care mâna ei stângă se suprapune peste a lui (5!) realizând strângerea de mână îi produc plăcere și interesul. Atracția față de el este ușor de sesizat: Stimul vizual – privește cu plăcere bărbatul iubit; axul corpului (8!) și direcția de orientare șold-coapsă (3!) a ei arată că a căutat inconștient o maximă deschidere în plan afectiv. Stimul tactil – atinge bărbatul iubit; palma ei poziționată deasupra și strângerea de mână îi transmit lui o confirmare a afecțiunii și a sentimentelor ei.

Axul corpului ei (8!) e deplasat spre în față, la fel și deplasarea ușor spre în față a gâtului și a bărbiei ei arată un interes mărit în planul atracției față de el, de aici și tendința de a se deplasa ușor spre el. Cotul ei drept (7!) nu mai asigură o susținere suplimentară a corpului cum apare la el (6!), al cărui corp e ușor lăsat spre în spate (9!).   

Cotul stâng al lui (6!) asigură o stabilitate suplimentară deoarece putem spune că inconștient fuge de ea, care se apropie pentru a oferi și a se deschide pentru a primi afectivitate. El zâmbește, dar în plan interior nu dorește apropierea ei, deschiderea spre ce are ea de oferit. Parcă ar fi un compromis pe care el îl face „Trebuie să stau o perioadă aici și să joc acest rol, însă doar atât cât consider că e bine și nu fac asta plin de afecțiune și interes!” La el gâtul și bărbia sunt deplasate ușor spre în față, dar mai mult din nevoia interioară de a scoate în evidență gradul fals de interes și atractivitate.

Picioarele lui (2!), vârfurile tălpilor sunt orientate spre în față, arătând că, datorită compromisului pe care îl face în plan sentimental, simte nevoia de a pleca din această situație, de a se depărta de... compromis. Acest aspect este întărit și de modul de orientare a direcțiilor șold-coapsă la el (4!), adică spre în față, pe când această orientare a șold-coapsei la ea (3!) este spre el.

Concluzie:

Un cuplu în care ea iubește și corpul vorbește aceeași „limbă” cu mesajul transmis de cuvinte ei și un el care joacă un rol de îndrăgostit!

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753 937 223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com        

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limbajul nonverbal în cuplu – Andreea Marin și Tuncay Ozturk.
 Vizualizări articol: 3610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.36/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 44 voturi
Limbajul nonverbal în cuplu – Andreea Marin și Tuncay Ozturk4.4544

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei