Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 217 (8134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legislație

Sucevenii care obțin venituri din închiriere au obligația să înregistreze contractele la Finanțe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava a informat că persoanele care obțin venituri din închirieri au obligația să înregistreze contractele la sediile Finanțelor de care aparțin. Astfel, potrivit prevederilor Ordonanței de Guvern nr. 16/2022 pentru modificarea şi completarea Codului fiscal, devine obligatorie înregistrarea la organul fiscal competent a contractelor de închiriere începând cu data 1 ianuarie 2023.

Potrivit Finanțelor Sucevene, contribuabilii, persoane fizice, care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal, respectiv chirii, au obligaţia înregistrării contractului încheiat între părţi, precum şi a modificărilor survenite în termen de cel mult 30 de zile de la încheierii/producerii modificării acestuia, la organul fiscal competent.

În cazul contractelor de închiriere aflate în derulare la data de 1 ianuarie 2023, înregistrarea la organul fiscal competent a acestora şi a modificărilor survenite se efectuează în termen cel mult 90 de zile de la data la care a intervenit obligaţia înregistrării.

Sunt exceptate de la înregistrare contractele de arendă şi închirierile în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava a recomandat contribuabililor utilizarea serviciilor electronice oferite de ANAF având în vedere avantajele depunerii electronice a declarațiilor fiscale, 24h/24, evitarea deplasărilor la sediile organelor fiscale, economisirea de timp şi resurse, și, nu în ultimul rând, eliminarea formularelor în format hârtie, cu beneficii importante asupra protecției mediului înconjurător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii care obțin venituri din închiriere au obligația să înregistreze contractele la Finanțe.
 Vizualizări articol: 697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii care obțin venituri din închiriere au obligația să înregistreze contractele la Finanțe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei