Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 217 (8134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Limbajul nonverbal la Alex și Antonia Velea - De la nevoia de a fi apreciat, la certitudinea propriei valori!

Ce analizăm:

1! Poziția picioarelor la Alex Velea. Nu e doar un pas în față. Alex Velea pune multă energie în această mișcare. Este suficient să privim călcâiul piciorului drept care este ridicat de la sol și putem percepe acest start spre evidențiere. „Fac un pas în față! Simt că am nevoie de acest pas pentru a ieși în evidență! Dacă stau lângă Antonia simt că mă eclipsează!“

2! Poziția picioarelor la Antonia Velea. Vârfurile tălpilor la Antonia sunt orientate ușor în lateral stânga. Ar cam vrea să plece de lângă el în acest moment.

3! - 4! Poziția brațelor la Alex Velea. De parcă nu ar fi sigur că pasul în față îl face suficient de vizibil în raport cu Antonia, el ne arată clar cu gesturile ambelor mâini că „în caz că nu m-ați sesizat, vă arăt mai clar că sunt aici și sunt deosebit!“

5! Poziția brațului stâng la Antonia Velea. Brațul stâng al Antoniei Velea este relaxat. Este sigură pe ea, pe imaginea și valoarea ei. Acest braț relaxat este folosit pentru a induce o notă de sexualitate și lascivitate, în acord cu piciorul stâng expus spre a fi privit.

6! Poziția capului la Alex Velea. Capul este ușor dat pe spate și pieptul scos în față. Emană o undă de aroganță și de superioritate. De obicei băieții din bandele de cartier sau găști care se simt marginalizați și defavorizați au această atitudine sfidătoare asupra normalității, civilizației și a cursului firesc al lucrurilor. „Sunt o mândrețe de bărbat și mai deosebit ca ea! Sunt plin de mine, de cine sunt și reprezint eu!“

7! Poziția capului la Antonia Velea. O postură ce exprimă o bună verticalitate a întregului corp, din care capul și gâtul sunt parte integrantă. Antonia este sigură de valoarea ei și are încredere în ea.

Concluzii: În ceea ce îl privește pe Alex Velea, de obicei acest comportament și imaginea de apartenență la o „gașcă” e adoptată doar de băieții de cartier! Când nu faci parte din acest mediu și prezinți motivații „umanitare” de genul „vreau să arăt că se poate reuși și așa fără să am nevoie de costum și cravată!“, oare nu cumva transmiți că „la costum și cravată sunt conștient că îmi pierd identitatea în mulțime!“?

Antonia Velea este mult mai sigură pe ea și pe valoarea ei și nu simte că are nevoie de o evidențiere suplimentară. Doar pozează provocator flexând coapsa stângă pentru a expune forma piciorului. Chiar dacă piciorul se sprijină pe vârful tălpii nu e vorba aici de un pas în față, ci de un îndemn de genul „Priviți-mă!“. Oare nu e un alt mod de a se pune în evidență, un mod mult mai subtil și mai fin decât la Alex Velea?

 

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753 937 223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limbajul nonverbal la Alex și Antonia Velea - De la nevoia de a fi apreciat, la certitudinea propriei valori!.
 Vizualizări articol: 3459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.72/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 29 voturi
Limbajul nonverbal la Alex și Antonia Velea - De la nevoia de a fi apreciat, la certitudinea propriei valori!4.7529

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei