Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 217 (8134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vieți salvate

Iluminarea corespunzătoare a trecerilor nesemaforizate marcate, o prioritate pentru deputatul Ioan Balan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iluminarea corespunzătoare a trecerilor nesemaforizate marcate şi semnalizate corespunzător, cu sisteme inteligente de iluminat tip led cu lumină asimetrică pentru crearea unui contrast puternic între trecerea de pietoni și suprafața carosabilului, reprezintă un subiect care îl preocupă pe deputatul PNL de Suceava Ioan Balan. Iar adoptarea unei legi în acest sens, este de părere parlamentarul sucevean, va contribui, cu siguranță, la diminuarea numărului victimelor accidentelor rutiere în rândul pietonilor.

”Trebuie să recunoaștem că, în ciuda înăspririi sancțiunilor pentru conducătorii auto, în ciuda îmbunătățirii unor elemente din infrastructura de transport rutier, țara noastră a rămas în fruntea clasamentului european privind numărul victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, întârzierile în modernizarea infrastructurii rutiere a contribuit și ea, în mod suplimentar, la aceste statistici nedorite”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal spune că la originea acestei legi s-au aflat unele administrații locale din România, de la Suceava, Brașov sau Constanța, unde, după realizarea sistemelor de iluminat pentru trecerile de pietoni, numărul victimelor rezultate din accidente rutiere a scăzut cu până la 80%.

”De exemplu, administrația liberală din municipiul Suceava a început să facă aceste investiții încă din anul 2019, fără să fie obligată de vreo lege în acest sens. Acum, când pentru administratorii drumurilor publice obligația iluminării moderne a trecerilor de pietoni este însoțită și de sancțiuni, am convingerea că, în următorii ani, această măsură se va generaliza la nivelul întregii țări. Îi felicit pe toți deputații care au votat această lege, însă cred că suntem cu toții de acord că pentru creșterea siguranței rutiere mai sunt încă foarte multe lucruri de făcut”, a mai spus Ioan Balan.

Deputatul sucevean spune că este nevoie de investiții pentru realizarea obiectivelor propuse, dar aceste investiții sunt obligatorii pentru a salva cât mai multe vieți.

”Nu putem trece cu vederea că țara noastră, grație eforturilor președintelui României și ale guvernelor liberale, are la îndemână oportunități financiare istorice pentru realizarea de investiții. De aceea, îmi exprim speranța că în anii următori vom avea toate trecerile la nivel cu calea ferată dotate cu bariere automate și semnalizări moderne, că pe drumurile naționale se vor realiza investiții suplimentare pentru creșterea siguranței circulației, că vom finaliza cât mai multe centuri ocolitoare, pentru a scoate traficul intens de autovehicule din localități și, nu în ultimul rând, să avem conectate provinciile istorice ale țării prin autostrăzi moderne, rapide și sigure pentru conducătorii auto români. Mai avem foarte multe de făcut, însă modul în care Parlamentul României a adoptat măsura creșterii siguranței pentru pietoni îmi dă încredere că vom realiza toate obiectivele pe care ni le-am propus”, a conchis Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iluminarea corespunzătoare a trecerilor nesemaforizate marcate, o prioritate pentru deputatul Ioan Balan.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iluminarea corespunzătoare a trecerilor nesemaforizate marcate, o prioritate pentru deputatul Ioan Balan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei