Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 aug 2022 - Anul XXVII, nr. 180 (8097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

Avem vârfuri! Dar ceilalți?

Am avut plăcerea de a cunoaște tineri deosebiți, studenți sau masteranzi la universități de vârf din lume, care ar trebui să ne facă să fim mândri! Emisiunile cu ei, ca invitați, m-au solicitat foarte mult pentru că trebuia să moderez o întâlnire cu tineri în a căror privire strălucea inteligența! Să nu spun banalități, să „smulg” cât mai multe informații și să-i fac să prezinte viața academică la cel mai înalt nivel planetar!

Ca orice cetățean normal mă mândresc cu olimpicii noștri, cu acei studenți străluciți și nu mă opresc în a-i menționa în întâlnirile pe care le am cu români (care cunosc jenant de puțin despre ei), dar și cu străini! La o astfel de discuție cu un străin am primit un comentariu care m-a pus pe gânduri: ‟aveți vârfuri ca puține alte țări, dar cum e media?”

În condițiile în care aproape jumătate din cei din cei cu vârsta de peste 15 ai sunt analfabeți total sau funcționali cum putem aprecia națiunea? Fractură uriașă în educație, calificare și posibilități de realizare profesională și nu numai!

În 20-30 de ani necesarul de culegători de sparanghel și căpșuni va scădea drastic! Mașinile (roboții) vor prelua această sarcină și aceste locuri de muncă! Câți părinți conștientizează că investiția în educația copiilor lor este cel mai bun lucru de făcut pentru ei? Viitorul este al celor calificați și foarte calificați! Cum întâmpinăm viitorul? Cu modele precum Vulpița și Viorel? Unde va ajunge România în UE și lume? Cei mai buni pleacă în procent tot mai mare. Și foarte puțini se mai întorc după studii sau activități la vârf!

Tendința trebuie redusă prin acțiunea conștientă a familiei, școlii, comunității, dar și a autorităților locale și centrale! Trebuie recompensați și promovați cei care reprezintă țara la mari universități sau în firme de top din lume! Prin ei ne putem manifesta în lume cu ‟fruntea sus” și vom primi aprecierile pe care națiunea le merită!

O astfel de acțiune concertată trebuie să fie inițiată de cei care au capacitate și calificare în ‟creare” și promovare de modele! Ei pot, și uneori fac, să prezinte cu succes românii cu realizări de excepție pe plan mondial (David Popovici!). Foarte Ok! Olimpicii sunt filmați la Otopeni când se întorc cu medalii și primesc, foarte meritat, premii! Doar atât! Cum Nadia, Hagi, Simona și acum David au creat o emulație deosebită printre copii și au avut mii de ‟urmași” aș dori ca geniile (nu mă feresc de termen, e real) să ‟activeze” darul de la Dumnezeu al unor copii! Prin așezarea lor, în ierarhia locală și națională, pe locul pe care îl merită! Primul!!!

Revenim la Suceava noastră dragă și ai ei iubiți conducători. Spectacolele organizate în aer liber denotă o doză ridicată de lipsă de civilizație prin intensitatea sonorului muzicii și mizeria lăsată în urmă de fanii celor de pe scenă! Aceiași fani care vor o ‟țară ca afară”! Mizeria denotă o ‟țară ca afară” situată în Africa subsahariană!

Dan Strutinschi

P.S. 1  O formațiune politică (USR??) ar vrea să o propună pe Kovesi candidat la Președinție! De ce nu direct Coldea? Ar fi mai cinstit! Cinste în politica românească?

P.S. 2   În ‟guvernul meu” (al lui!) se îmbină armonios incompetența năucă (Energie) cu dezinteresul absolut (Dezvoltare) și bătutul apei în piuă! Rezultate garantate pentru România! În datul cu oiștea în gard!!

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avem vârfuri! Dar ceilalți?.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Avem vârfuri! Dar ceilalți?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei