Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 176 (8093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentință justă

Condamnare pe viață, cu caracter definitiv, pentru un criminal care a ucis din nou după 23 de ani de pușcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava a respins apelul unui criminal care a cerut o pedeapsă mai blândă decât detențiunea pe viață. Ghiocel Timofeev, care a comis o crimă pe cât de oribilă, pe atât de inexplicabilă, la Rădăuți, a rămas cu pedeapsa detențiunii pe viață, care a devenit definitivă și irevocabilă.

Crima care i-a adus această pedeapsă rară individului a fost comisă pe 6 decembrie anul trecut, iar victima a avut doar ghinionul de a se nimeri în calea unui descreierat.

 

A ”spart” banii pe care îi primise pentru a-și lua haine și a intrat la întâmplare într-o casă, în scop de jaf

Eliberat din penitenciar în cursul anului 2020, unde a ispășit condamnări pentru omor și tentativă de omor, bărbatul s-a stabilit la Rădăuți, la locuința femeii care a acceptat să îl ia de soț din spatele gratiilor. Pentru că nu lucra nicăieri, Ghiocel Timofeev era sprijinit financiar de soție, iar banii se duceau de regulă pe băutură și jocuri de noroc. La fel s-a întâmplat și în ziua de 6 decembrie a anului trecut, când soția i-a dat 2.500 de lei, bani din care criminalul trebuia să-și cumpere haine de iarnă. Imediat după ce a plecat de acasă, s-a instalat într-o sală de jocuri de noroc, unde în câteva ore a cheltuit aproape toți banii. Timpul pierdut la păcănele și l-a condimentat cu băutură din belșug.

Anchetatorii au stabilit că a băut 10 beri și 100 ml de tequila înainte de a lua decizia care avea să provoace atâta jale. În jurul orei 16.30, a intrat într-o cofetărie, unde a comandat o altă bere. Și-a sunat soția și i-a spus că va ajunge acasă în scurt timp, dar în acest interval plănuia să intre în casa unui rădăuțean pentru a fura bani. Cu acest plan de atac pus în mintea încețoșată de aburii alcoolului, Ghiocel Timofeev a ieșit în stradă și s-a apropiat de o casă aleasă la întâmplare. A intrat în curte și pe o ușă închisă, dar care nu era încuiată, a pătruns în casă.

 

L-a ucis pe tată și a vrut să facă la fel și cu fiul acestuia

În acel moment, a dat nas în nas cu proprietarul și fiul acestuia, un minor în vârstă de 14 ani. Prima reacție a hoțului a fost să scoată un briceag, cu care l-a atacat pe bărbat. Acesta a făcut tot ce i-a stat în putință să se apere, dar ferocitatea atacului s-a dovedit una disproporționată. La un moment dat, victima s-a refugiat în baia situată la parterul locuinţei, însă Ghiocel Timofeev a intrat peste proprietar, pe care l-a înjunghiat de mai multe ori. Nenumăratele lovituri aplicate cu briceagul, cu pumnii şi picioarele s-au dovedit fatale, iar bărbatul a murit, în final dovedindu-se că a primit 14 lovituri de cuțit.

Agresorul și-a dat seama că a existat un martor, așa încât a plecat în urmărirea copilului care a ieșit din casă și a început să fugă pentru a-și salva viața. Ghiocel Timofeev a ieșit cu cuţitul plin de sânge în mână pe stradă, unde a fost observat de martori, care au sunat la 112 după ajutor. Ulterior, individul a fost pus la pământ și încătușat de polițiștii judiciariști care erau în zonă pentru un alt caz și s-au mobilizat imediat.

 

Are la activ 23 de ani de pușcărie pentru fapte de mare violență 

Anterior, Ghiocel Timofeev a fost închis în jur de 23 de ani.

Primele fapte au fost comise la Iași, pe vremea când bărbatul se numea Ghiocel Anghel Țibuleac.

Presa din Iași scria în 1998 de fapte de o gravitate extremă comise în 1997. Atunci, Ghiocel, alături de un complice, a înjunghiat o studentă grecoaică ce se afla la Iași, dar și doi bărbați, în zile diferite, unul amic cu ei, iar altul atacat în scop de tâlhărie. Cel puțin ultimul a murit în urma atacului.

Conform Ziarul de Iași din 1998, Ghiocel, judecat pentru furt, tâlhărie, tentativă de omor deosebit de grav şi omor, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, una din cele mai mari pedepse de până atunci emise de instanțele ieșene.

În timp ce era închis la Constanța, deținutul și-a înjunghiat un coleg de celulă, care a fost la un pas de moarte. Pentru această faptă din penitenciar, bărbatul a mai primit 12 ani de închisoare.

Ce mai știm cu certitudine este că bărbatul a fost eliberat din penitenciar în mai 2020 (așadar după 23 de ani de detenție, începând cu anul 1997), abia de la această dată ajungând prima dată la Rădăuți (bărbatul a locuit în tinerețe în Iași, unde a avut și domiciliul).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnare pe viață, cu caracter definitiv, pentru un criminal care a ucis din nou după 23 de ani de pușcărie.
 Vizualizări articol: 1304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Condamnare pe viață, cu caracter definitiv, pentru un criminal care a ucis din nou după 23 de ani de pușcărie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei