Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 176 (8093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Captură mare

Autotren cu lemn, confiscat după ce s-a demonstrat că încărcătura este alta față de cea din acte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un echipaj de poliție care a acționat în baza unor informații pe linie silvică a oprit, pe 26 iulie, pe E 85, la Fălticeni, un vehicul greu marca Iveco care venea dinspre Mălini și despre care existau suspiciuni cu privire la proveniența lemnului. Autoutilitara era condusă de șoferul societății ENTAGRI S.R.L., cu sediul în Mălini. Suspiciunile erau legate de un transport repetat, pe alte documente.

Bărbatul de la volan a prezentat la control documentele personale, precum și cele ale autoutilitarei. Pentru încărcătura transportată conducătorul auto a prezentat un aviz pentru un volum de 17,5 mc lemn rotund rășinoase emis de către Ocolul Silvic Mălini.

Aparent, transportul era legal, avizul fiind valabil, iar traseul GPS corespunzând cu cel din documente.

Suspiciunile erau însă cu privire la proveniența materialului lemnos și dacă este vorba de cantitatea din acte, astfel că autovehiculul a fost condus de polițiști sub escortă la Ocolul Silvic Fălticeni, unde a rămas până a doua zi. 

A doua zi, echipa de control a fost completată și cu inspectori ai Gărzii Forestiere Suceava. După verificări amănunțite s-a constatat faptul că fotografiile încărcate în aplicația Sumal 2.0. nu corespund cu încărcătura de pe mijlocul de transport. De asemenea, nu corespundea nici numărul de bucăți de lemn, astfel că s-a trecut la inventarierea lemnului la sediul Cantonul Silvic Boroaia din cadrul Ocolului Silvic Fălticeni, unde mașina și încărcătura au fost date în custodie. 

După inventariere s-a constatat faptul că materialul lemnos nu are proveniență legală și s-a stabilit că încărcătura conține o cantitate totală de 22,507 mc lemn rotund rășinoase – în valoare totală de 12.696 lei, diferită de transportul din acte.

Fiind vorba de peste 10 mc lemn transportat ilegal, s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „transport material lemnos de peste 10 mc fără documente de proveniență”.

Așa cum prevede legea în astfel de cazuri, pe lângă lemnul confiscat, în valoare de peste 12.000 de lei, și autoutilitara marca Iveco-Magirus, evaluată la suma de 45.000 euro, a fost indisponibilizată, fiind predată în custodie la locația special amenajată a Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autotren cu lemn, confiscat după ce s-a demonstrat că încărcătura este alta față de cea din acte.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autotren cu lemn, confiscat după ce s-a demonstrat că încărcătura este alta față de cea din acte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei