Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 170 (8087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

„Întâlnirile Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc revin la amploarea de dinaintea pandemiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a adresat o invitație către turiștii din întreaga țară și către suceveni să participe, după anii de pandemie de Covid, la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, care va avea loc în perioada 22-24 iulie 2022, la Câmpulung Moldovenesc.

Fără restricții, pe platoul central din Câmpulung Moldovenesc va avea loc ediția cu numărul 33 a Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”. „În acest an se revine la amploarea de înainte de pandemie, la eveniment participând artiști din cinci țări, România, Polonia, Ungaria, Republica Moldova și din Ucraina. În aceeași perioadă, Centrul Cultural ,,Bucovina" organizează, tot la Câmpulung Moldovenesc, faza finală a Festivalului-concurs județean de folclor "Comori de suflet românesc", ediția a XVIII-a, în care vor evolua peste 30 de grupuri folclorice, grupuri vocale, grupuri vocal-instrumentale, ansambluri folclorice, formații de obiceiuri și soliști din județ”, a spus Niculai Barbă, care a adăugat : „Invităm turiștii care se află în această perioadă în județ să participe la un eveniment excepțional în care se prezintă bogăția culturii populare bucovinene în aspectul ei multicultural, unde formațiile artistice din cele 5 țări prezente vor face o promovare atractivă portului, obiceiurilor, cântecului și jocului bucovinean. Câmpulung Moldovenesc devine pentru câteva zile un pol de atracție pentru toți cei care doresc să vadă autenticul la el acasă, în aceeași perioadă având loc și un interesant târg al meșterilor populari”.

Niculai Barbă le-a transmis turiștilor să ia în considerare ca toate planurile pregătite pentru luna august să includă obligatoriu județul Suceava. „În strategia noastră de promovare a Bucovinei din punct de vedere turistic pregătim diversificarea ofertei prin organizarea de evenimente cultural-artistice de amploare, dezvoltând astfel o nouă componentă a turismului, turismul de eveniment. De altfel, Consiliul Județean Suceava a întocmit un calendar de activități cultural-artistice și de promovare pe durata întregii veri. Pe parcursul lunii august, Luna Diasporei, în fiecare săptămână, în Cetatea de Scaun a Sucevei, la Putna, la Ciocănești, la Câmpulung Moldovenesc, la Vatra Dornei, la Rădăuți și Siret - practic pe întregul teritoriu al județului Suceava sunt organizate evenimente și concerte pe gustul tuturor turiștilor și al sucevenilor, va fi muzică de toate genurile, anul acesta incluzând în program folk-ul și jazz-ul, pe lângă spectacolele și evenimentele devenite deja tradiționale”, a încheiat Niculai Barbă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Întâlnirile Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc revin la amploarea de dinaintea pandemiei.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Întâlnirile Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc revin la amploarea de dinaintea pandemiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei