Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 162 (8079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzii anchetă

Suceveanca Roxana Donisan și turista austriacă au fost ucise în Egipt de un singur rechin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atât suceveanca Roxana Donisan, cât și turista austriacă au fost ucise în Marea Roșie, în Egipt, de un singur rechin, este concluzia comisiei de specialitate de la protectoratul Mării Roşii şi de la Asociaţia de Conservare şi Protecţie a Mediului din Hurghada, Egipt, care a investigat acest caz, conform cotidianului Libertatea, care citează agenția de știri EFE, preluată de Agerpres.

Conform sursei menționate, raportul în 8 pagini al comisiei precizează că în această perioadă este sezonul de reproducere şi de depunere a ouălor pentru rechini, iar motivul atacului a fost, „cel mai probabil, hrana”. În căutare de hrană, rechinii înoată în ape puțin adânci.

Experții egipteni au concluzionat că Roxana a fost atacată prima, în staţiunea Sahl Hashish din Hurghada, cu toate că prima victimă descoperită a fost turista austriacă. Potrivit acestora, „un singur exemplar de rechin tigru” s-a aflat în spatele celor două atacuri mortale de la începutul lui iulie. Concluzia s-a bazat pe „urmele de muşcătură de pe corpurile victimelor, care făceau snorkeling”, a informat și cotidianul egiptean Al Ahram, citat de Libertatea.

Printre motivele prezentate de specialiști pentru atacurile rechinilor în Marea Roşie se numără „pescuitul excesiv, folosirea excesivă a locurilor pentru scufundări şi snorkeling, oameni care dau de mâncare peştilor, animale care caută noi locuri pentru a se hrăni, ajungând în zonele de ţărm şi în locuri cu apă puţin adâncă”.

Comisia egipteană recomandă monitorizarea zonei unde au avut loc atacurile de la începutul lunii iulie, stoparea imediată a pescuitului şi desfăşurarea activităţilor de snorkeling doar sub supravegherea unor ghizi atestaţi. Pe termen lung, recomandă introducerea unui program amplu de gestionare a zonelor de scufundări şi snorkeling pentru a-i proteja pe scufundători şi viaţa marină, precum și suspendarea pescuitului în Marea Roşie, de la jumătatea lunii aprilie şi până la sfârşitul lunii iulie.

Reamintim că trupul neînsuflețit al Roxanei Donisan a fost adus în țară la sfârșitul săptămânii trecute și a fost înmormântat luni, 11 iulie a.c.. Roxana avea 44 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanca Roxana Donisan și turista austriacă au fost ucise în Egipt de un singur rechin.
 Vizualizări articol: 1008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceveanca Roxana Donisan și turista austriacă au fost ucise în Egipt de un singur rechin5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei