Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 161 (8078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La București

Ion Lungu i-a cerut premierului României prorogarea termenului de modificare a sistemului de impozitare locală la 1 ianuarie 2024

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai „fierbinți” tematici din această perioadă, cea a modificării Codului Fiscal, a fost discutată luni, la București, de către primarul Sucevei, Ion Lungu, în calitate de prim-vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România, cu premierul României, Nicolae Ciucă.

Discuțiile au avut loc la sediul Guvernului, în Palatul Victoria, fiind abordate o serie de probleme de larg interes nu doar pentru Suceava.

„Am cerut, în numele AMR, prorogarea termenului de modificare a sistemului de impozitare locală la 1 ianuarie 2024 și menținerea pentru 2023 a modalității actuale de stabilire a clădirilor și terenurilor, pentru a avea timp să pregătim logistica, noile programe informatice, instruirea salariaților pentru noile reglementari.
De asemenea, am solicitat să se aprobe până la sfârșitul anului 2022 Codul Finanţelor Publice Locale, în care să fie tranșată reglementarea impozitelor şi taxelor locale în totalitate”, a precizat Ion Lungu.

Ca de fiecare dată când merge în Capitală, edilul Sucevei a făcut un tur al ministerelor, cu diverse probleme ale orașului: „La Ministerul Mediului am vorbit pe tema accesării programului de casare a autovehiculelor mai vechi de 15 ani - este lansat în consultare Ghidul de finanțare. Am avut discuții la Ministerul Dezvoltării în legătură cu suma potențială pe care o va primi municipiul Suceava prin Planul Național de Investiții Anghel Saligny.
Am abordat la direcția de termoficare din minister problema sumelor care pot fi alocate în acest an pentru reabilitarea rețele și puncte termice. Am solicitat la ANRE urgentarea eliberării Avizului Energetic la proiectul <Reabilitare rețele și puncte termice la Suceava> pentru a putea depune documentația completă la Ministerul  Dezvoltării - Direcția termoficare. Dosarul a fost pus pe ordinea de zi a ședinței de mâine.
De asemenea, am avut discuții la CNI, legat de demararea proiectelor contractate de CNI pentru municipalitate - Sala Polivalentă de 5.000 de locuri, Baza sportivă de tip 1 și Creșa mare din Dealul Mănăstirii”.
Edilul sucevean consideră că peste tot au fost discuții eficiente, care vor conduce la rezolvarea problemelor enumerate, în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu i-a cerut premierului României prorogarea termenului de modificare a sistemului de impozitare locală la 1 ianuarie 2024.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ion Lungu i-a cerut premierului României prorogarea termenului de modificare a sistemului de impozitare locală la 1 ianuarie 20240.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei