Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 161 (8078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interes scăzut

Apel către cultivatorii de cartof și primari: mai sunt câteva zile în care se pot solicita subvențiile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Agricolă Suceava mai poate primi doar în această săptămână, până vineri inclusiv, cererile din partea cultivatorilor de cartofi privind subvenția de 200 de euro/ha care se acordă proporțional cu suprafața cultivată.

Din păcate, în ciuda promovării intense, numărul cererilor procesate până acum este scăzut.

Elena Claudia Gogu, directorul executiv al Direcției Agricole Suceava, a ținut să transmită un apel către cei care au cultivat cartof, dar și către primari și primării: „Noi am trimis la fiecare primărie inclusiv liste nominale, în baza datelor de la colegii de la APIA Suceava, însă deocamdată cererile sunt sub așteptări. Facem apel și la primari, dacă sunt solicitări noi ne putem deplasa în localități, pentru a procesa direct la primărie cererile. Este nevoie însă și de implicarea primăriilor, acolo unde se adună un număr de cultivatori eligibili ne putem deplasa noi la ei, pentru a le fi mai ușor”.

Elena Claudia Gogu a dat ca exemplu localitățile Milișăuți și Calafindești, unde oameni de la Direcția Agricolă vor ajunge pe 12 și 13 iulie, pentru a procesa cererile de înscriere la primării.

Reticența fermierilor pare a fi legată din nou de criterii și de condițiile care trebuie îndeplinite. Cel puțin cei care au cultivat suprafețe mici cu cartof spun că drumurile și documentele nu acoperă valoarea subvenției. Problema este că și mulți din cei care au cultivat suprafețe mai mari nu au depus cereri.       

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2022, pentru susținerea producției de cartof de consum – Solanum tuberosum.

Categoriile de fermieri cărora li se aplică acest sprijin financiar sunt: producătorii agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător valabil până la 31 decembrie 2022; producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale; producători agricoli persoane juridice.

Toți cei interesați trebuie să îndeplinească următoarele criterii cumulative de eligibilitate:

a) să solicite ajutorul de minimis;

b) să utilizeze o suprafață cultivată cu cartof de consum de minimum 0,3 ha inclusiv, marcată la loc vizibil cu o placă-indicator/exploatație, pe care să se găsească inscripția „Program susținere a producției de cartof de consum, anul ...., beneficiar numărul ...., Direcția Agricolă Județeană Suceava“, cu dimensiunea minimă recomandată de 50 cm/70 cm;

c) să obțină o producție de minimum 15 tone/ha de pe suprafața prevăzută, din care să comercializeze cel puțin 6 tone/ha până la data de 29 noiembrie a anului de cerere;

d) să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ teritorială se află suprafețele cultivate cu cartof de consum, în anul 2022;

e) să facă dovada producției minime realizate prin documente justificative, în funcție de forma de organizare.

Cererea se depune la Direcția Agricolă Suceava până la data de 15 iulie inclusiv.

Verificările în teren pentru identificarea culturii și evaluarea producției de cartofi se realizează de către echipe mixte, constituite din reprezentanți ai Direcțiilor pentru Agricultură Județene și ai Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură Suceava.

În situaţia în care solicitantul utilizează suprafeţe de teren cultivate cu cartof de consum situate în judeţe/UAT-uri diferite, acesta va formula şi depune o singură cerere de înscriere în program la DAJ, unde are suprafaţa cultivată cea mai mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apel către cultivatorii de cartof și primari: mai sunt câteva zile în care se pot solicita subvențiile.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apel către cultivatorii de cartof și primari: mai sunt câteva zile în care se pot solicita subvențiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei