Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 159 (8076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Programul „Doxologia Copiilor”

Sute de copii și tineri suceveni participă în această vară la activități socio-educative în cadrul școlilor de vară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de copii și tineri suceveni participă în această vară la activități instructive, liturgice, culturale, socio-educative și catehetice, în cadrul programului „Doxologia copiilor”. Proiectul este inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava și se desfășoară în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin sectoarele Media și Comunicare,  Educațional-Teologic, Cultural și Catehizare, tineret și educație pentru viață, coordonator de program - prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie.

Am aflat de la inspectorul școlar Daniela Ceredeev că dintre cele 48 de parohii înscrise până acum în programul „Doxologia Copiilor”, în zece se desfășoară deja activități complexe, cu valențe educative și socio-culturale multiple: Liturghia copiilor; Vecernia copiilor; Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae, citit de copii; ateliere de pictură; ateliere de lectură biblică interpretativă/comprehensivă și de scriere creativ-reflexivă; vizionare de film cu mesaj duhovnicesc și/sau moral-religios, urmată de dezbatere; activități de tip club de știință; participare la evenimente culturale diverse – piese de teatru pentru copii, întâlniri cu scriitori, artiști sau oameni-tezaur; vizite la biserici, mănăstiri și diverse obiective culturale din județul Suceava și din județe limitrofe; ateliere creative; ateliere catehetice susținute de preoții din parohii; activități de timp liber de calitate, socio-educative și sportive; activități de suport și consiliere pentru copii aflați în situații de risc.

De asemenea, în această perioadă se organizează Școli de vară „Copii la altar” în: Parohia Adâncata II; Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” – Bogdănești I; Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Gropeni; Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Pătrăuți; Parohia „Sfântul Dumitru” – Rădăuți; Parohia „Sfânta Treime” Spătărești și Școli estivale de Duminică în Parohia „Sfântul Nicolae” – Uncești, Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” – Bunești, Parohia „Sfinții Voievozi” – Petia și Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Lămășeni.

„Coordonatorii locali, profesori de religie, preoți, profesori ce predau alte discipline, specialiști în diverse domenii, cu experiență relevantă în activități socio-educative pentru copii și tineret, propun și desfășoară proiecte proprii, subsumate uneia dintre componentele programului. Astfel, în Școala de vară <Copii la altar>, câteva ore zilnic, în 5-7 zile, consecutiv și în (f)Estival Școală de Duminică, câteva ore, în 5-7 duminici, consecutiv; în ambele situații, o zi fiind dedicată unor sesiuni susținute de inspectorul școlar pentru religie și/sau de un reprezentant al centrului eparhial, din cadrul sectoarelor partenere în program”, a explicat Daniela Ceredeev.

Vă reamintim că programul „Doxologia copiilor” se desfășoară în județul Suceava pe toată perioada vacanței de vară. Înscrierile continuă și propunerile de proiecte proprii se fac prin completarea formularului  specific: https://forms.gle/SfTmhanF1P8Jzu1WA .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de copii și tineri suceveni participă în această vară la activități socio-educative în cadrul școlilor de vară.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de copii și tineri suceveni participă în această vară la activități socio-educative în cadrul școlilor de vară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei