Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iul 2022 - Anul XXVII, nr. 159 (8076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Bogdan Gheorghiu salută alocarea a două milioane de lei pentru achiziții de opere la Muzeul Național de Artă Contemporană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava, fostul ministru al Culturii Bogdan Gheorghiu, a salutat alocarea fondurilor pentru achiziții de opere la Muzeul Național de Artă Contemporană. Bogdan Gheorghiu a spus că acest muzeu a anunțat oficial că i-a fost încredințat, din partea Ministerului Culturii, un buget de 2 milioane de lei pentru a desfășura anul acesta o nouă sesiune de achiziții de opere de artă.

„Mă bucur că inițiativa pe care am avut-o în 2020, când am reușit, după 12 ani, să deblochez achiziția de artă contemporană, este reluată acum de Ministerul Culturii. Prin pasiunea, angajamentul și determinarea lor, artiștii români creează opere de artă unice și trebuie susținuți de statul român”, a precizat Gheorghiu. El și-a exprimat speranța ca această sesiune să aibă cel puțin succesul celei desfășurate în urmă cu doi ani, când au fost achiziționate 167 de lucrări, semnate de 100 de artiști, la care s-au adăugat 13 creații donate muzeului. Deputatul PNL de Suceava a arătat că toate aceste opere au putut fi admirate în cadrul expoziției „După 12 Ani. Producția Artistică din România în 180 de Lucrări” și sunt în continuare accesibile publicului printr-o serie de expoziții la sediul MNAC și în țară.

Bogdan Gheorghiu a mai precizat că termenul limită de înscriere pentru participarea la această sesiune de achiziții este 9 septembrie 2022, iar cei interesați pot găsi toate detaliile necesare pe site-ul Muzeului Național de Artă Contemporană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bogdan Gheorghiu salută alocarea a două milioane de lei pentru achiziții de opere la Muzeul Național de Artă Contemporană.
 Vizualizări articol: 761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Bogdan Gheorghiu salută alocarea a două milioane de lei pentru achiziții de opere la Muzeul Național de Artă Contemporană1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei