Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 144 (8061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Licitația pentru construcția autostrăzii A7 de la Pașcani la Siret va fi organizată anul viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că exproprierile de terenuri pentru construcția tronsonului A7 Pașcani – Suceava – Siret se vor face la regim de autostradă. Declarația a fost făcută după ședința de marți de la Consiliul Județean Suceava la care a fost prezent directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, în care au fost discutate și analizate proiectele de infrastructură mare din județ. Gheorghe Flutur a spus că întâlnirea a fost una de lucru, iar directorul CNAIR a confirmat, încă o dată, că există finanțare pentru autostrada Pașcani – Suceava – Siret pe Programul Operațional Transporturi și este inclusă în Master Planul General de Transport. „Exproprierile pe această rută se fac la regim de autostradă. Deci toată lățimea expropriată va fi la regim de autostradă. S-a pus foarte des problema dacă e autostradă, drum expres, sau ce va fi. Valorile de trafic dau asta. Noi acum suntem în proiectare, acum se fac studii să vedem care e profilul de sol, iar noi am avut întâlniri săptămânale la CNAIR cu domnul director, cu domnul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, căruia vreau să îi mulțumesc pentru că au accelerat lucrurile. La întâlnire au fost de față și firmele de proiectare și le-am pus în legătură cu primarii, cu Direcția de Cultură, pentru că acum apare o problemă de descărcare arheologică. Și trebuie să se implice mai activ pentru a termina”, a declarat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a adăugat că scopul și interesul msău, dar și al sucevenilor este ca până la sfârșitul acestui an să fie finalizată documentația pentru autostrada A7, respectiv studiul de fezabilitate și proiectarea pe tronsonul de la Pașcani la Siret, pentru ca în 2023 să fie pregătită licitația pentru execuția efectivă a lucrărilor. „Asta deoarece anul acesta se scoate la licitație tot tronsonul de la București până la Pașcani și vrem ca anul viitor să ajungem și noi din urmă cu porțiunea Pașcani – Suceava – Siret”, a mai afirmat Flutur. 

 

Gheorghe Flutur: La șoseaua de centură a orașului Gura Humorului lucrurile sunt foarte avansate

Pe de altă parte, președintele CJ Suceava a spus că și la proiectul pentru centura Gura Humorului lucrurile sunt foarte avansate. „Mai apar mici probleme cu ariile protejate, cu viaductele prin apă, cu Transgaz, dar sunt rezolvabile și în două luni trebuie să depună proiectul”, a precizat Gheorghe Flutur, care a arătat că instituția pe care o conduce va organiza licitația pentru realizarea lucrărilor.

El a făcut referire și la drumul expres Suceava – Botoșani, pentru care Consiliul Județean Suceava solicită construcția la regim de autostradă. „Consiliul Județean Suceava este lider de proiect. Am înființat o unitate de implementare a proiectului și lideri suntem noi, în asociere cu CJ Botoșani”, a amintit președintele CJ Suceava.

El a mai spus că la ședința de la Consiliul Județean, directorul CNAIR a putut să vadă o implicare totală a județului Suceava, „cu toată armata de primari, șefi de deconcentrate și  firme de proiectare” pentru susținerea proiectelor de infrastructură mare. Gheorghe Flutur a arătat că în cadrul CJ Suceava sunt consilieri care țin legătura în permanență și participă la ședințele CNAIR pentru a găsi soluții la orice problemă care apare în realizarea proiectelor de infrastructură mare din județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitația pentru construcția autostrăzii A7 de la Pașcani la Siret va fi organizată anul viitor.
 Vizualizări articol: 633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licitația pentru construcția autostrăzii A7 de la Pașcani la Siret va fi organizată anul viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei