Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 143 (8060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Limba și literatura română

Un candidat dintr-o promoție anterioară, de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, eliminat din examen pentru că avea asupra sa telefonul mobil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un candidat dintr-o promoție anterioară, de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret (subcomisie a Centrului de examen Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți), a fost eliminat luni, 20 iunie, din examenul scris la limba și literatura română, pentru tentativă de fraudă. El avea asupra sa telefonul mobil. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, la prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2022 (limba și literatura română) au fost prezenți 4.590 de candidați (97,7 % din totalul candidaților înscriși la probă). Au lipsit 354 de candidați.

Inițial, la probele scrise ale examenului de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2022 s-au înscris 4.944 de candidați suceveni (4.545 - promoția curentă și 399 - promoțiile anterioare), care vor susține probele în 15 centre de examen.
Subiectele și baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar: marți, 21 iunie - proba obligatorie a profilului, miercuri, 22 iunie - proba la alegere a profilului și a specializării, joi, 23 iunie – proba la Limba și literatura maternă.Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie. „În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului”, a transmis purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, inspector școlar, prof. Ioan Cezar Anuței.

La nivel național, conform Ministerului Educației, la proba scrisă de limba și literatura română - proba E.a) din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2022), desfășurată luni, 20 iunie, s-a înregistrat o rată de participare de 98%.Nu s-au prezentat 2.453 de candidați, iar 39 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un candidat dintr-o promoție anterioară, de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, eliminat din examen pentru că avea asupra sa telefonul mobil.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un candidat dintr-o promoție anterioară, de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, eliminat din examen pentru că avea asupra sa telefonul mobil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei