Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 140 (8057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Deputații AUR de Suceava îl iau la întrebări pe ministrul Muncii cu privire la data la care vor fi majorate pensiile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputații AUR de Suceava, Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu, vor să afle de la ministrul Muncii, Marius Budăi, care este data de la care vor fi majorate pensiile. Dorel Acatrinei i-au transmis ministrului că majorarea pe repede înainte a salariilor demnitarilor, fără dezbateri și fără publicitate, a înfuriat la culme asociațiile de pensionari care spun că totul este o bătaie de joc și amenință cu protestele. Cei doi au arătat că reprezentanții pensionarilor au lansat acuzații grave la adresa Guvernului după ce salariile demnitarilor au fost mărite, dar pentru pensii nu au fost bani. Acatrinei și Pușcașu au explicat că majorarea veniturilor demnitarilor s-a făcut printr-o notă explicativă, fără dezbatere, deși România se află în plină criză economică, motiv pentru care autoritățile au și apelat la împrumuturi care să poată acoperi toate cheltuielile, iar aceste măriri de salariu se încadrează între 880 și 1.400 de lei.

„Președinta unei asociații de pensionari spune că vârstnicii nu mai au timp să aștepte mărirea pensiilor și au ajuns bătaia de joc a Guvernului. De asemenea, mai spunea că pensionarii la ora actuală sunt puși la coșul de gunoi, că nu mai pot supraviețui și că nici un guvern nu a procedat așa”, au arătat deputații AUR de Suceava. Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu au adăugat că aceeași reprezentantă a pensionarilor mai spunea și că mulți oameni nu își pot plăti întreținerea și renunță la medicamente, iar unii au apelat chiar și la gesturi disperate.

Acatrinei și Pușcașu i-au amintit ministrului Marius Budăi declarația președintei asociației de pensionari: „au ajuns pensionarii să se sinucidă pentru nu pot supraviețui, nu pot, pentru că pensia maximă ajunge după 40 de ani la 2.000 de lei. Vorbesc de cei care au lucrat în industria ușoară, în comerț etc. Cei care au avut salarii foarte mici nu pot supraviețui acum. Pentru 1 leu că depășește 2.000 lei, nu mai pot primi absolut nimic. Deci nu pot supraviețui, nu pot plăti taxele, nu poți plăti întreținerea, de medicamente nici nu mai poate fi vorba. Nu știu ce Guvern își permite să-și bată joc, dar probabil că este vorba de crimă, dacă nu i-a omorât pandemia, cel puțin să-i omoare Guvernul. Asta se dorește. A ajuns la cuțitul la os”. În aceste condiții, cei doi deputați AUR de Suceava i-au solicitat ministrului Budăi să spună clar care este data de la care va majora pensiile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputații AUR de Suceava îl iau la întrebări pe ministrul Muncii cu privire la data la care vor fi majorate pensiile.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Deputații AUR de Suceava îl iau la întrebări pe ministrul Muncii cu privire la data la care vor fi majorate pensiile1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei