Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 132 (8049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fonduri

Primăria Fălticeni, prima din județ care a semnat un contract de finanțare europeană prin PNRR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Fălticeni este prima din județul Suceava care a obținut o finanțare europeană și a semnat contractul pentru un proiect aprobat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. În cursul zilei de marți, la sediul Ministerului Dezvoltării au fost semnate primele șapte contracte de finanțare prin PNRR, valoarea totală a acestora fiind de 92 de milioane de lei. Contractele au fost semnate de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în prezența premierului României, Nicolae Ciucă, și a vicepremierului Kelemen Hunor.

După semnarea contractului, primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că proiectul finanțat prin PNRR are o valoare de peste 8 milioane de lei. Cătălin Coman a spus că proiectul a fost depus pentru reabilitarea și eficientizarea termică a clădirii primăriei din Fălticeni. „Au fost șapte contracte alese pentru cele mai bune proiecte care nu au nici un fel de problemă legată de eventuale clarificări sau alte probleme de natură tehnică. A fost un moment important deoarece s-a dorit să se dea un semnal că se pot accesa bani europeni prin PNRR dacă primarii și echipele lor își fac treaba bine.

Trebuie remarcat faptul că este pentru prima dată când semnez un contract la două luni de la depunerea proiectului. Cel puțin pentru mine, de zece ani de când sunt primar, este un record. La două luni de la depunerea unui proiect pe fonduri europene am semnat contractul de finanțare, și asta pentru că și Guvernul, și Ministerul Dezvoltării s-au organizat admirabil”, a declarat Cătălin Coman.

El a adăugat că după semnarea contractului urmează să fie organizată licitația pentru achiziția proiectării tehnice și execuția lucrărilor. Primarul din Fălticeni a subliniat că îl bucură faptul că a reușit să obțină finanțare pentru reabilitarea primăriei, o investiție pe care și-a dorit-o de foarte mult timp. „Până acum nu am identificat o sursă de finanțare externă prin care să putem accesa un proiect. Suma necesară era prea mare să o asigurăm de la bugetul local și ne bucurăm că putem să facem această investiție. Și ne bucurăm că putem să facem acest lucru prin PNRR. Și fără falsă modestie, mă bucur sincer că municipiul Fălticeni a stat astăzi la masa campionilor alături de ceilalți colegi primari cu cele mai bune și cele mai solide proiecte depuse”, a precizat Cătălin Coman.

El a arătat că contracte au fost semnate de primării din județele Constanța, Covasna, Cluj, Dolj, Olt, Bacău și Satu Mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Fălticeni, prima din județ care a semnat un contract de finanțare europeană prin PNRR.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Fălticeni, prima din județ care a semnat un contract de finanțare europeană prin PNRR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei