Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 126 (8043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pedeapsă simbolică

Profesorul care a lovit cu palma un elev, condamnat pentru purtare abuzivă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorul de la Școala Gimnazială Nr. 6 Burdujeni-Sat care și-a pierdut cumpătul și a lovit cu palma un elev a fost condamnat de judecători pentru infracțiunea de purtare abuzivă. Pedeapsa este însă una mai mult simbolică, raportat probabil în principal la faptul că a fost vorba de o ieșire necontrolată pe care inculpatul a regretat-o imediat.

Judecătoria Suceava a stabilit față de inculpat, în ședința din 31 mai, pedeapsa de 3.500 de lei amendă penală, însă cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani. Așadar, profesorul nu va achita amenda, dacă respectă termenul de încercare de 2 ani. În acest termen de încercare profesorul are impus un grafic de supraveghere și o serie de obligații.

Pe scurt, procurorii au dispus trimiterea în judecată a cadrului didactic pentru că, în ziua de 27 septembrie 2021, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu (profesor de engleză) în cadrul Școlii Gimnaziale Numărul 6, l-a agresat fizic pe minorul Ț.S., respectiv l-a lovit cu palma peste obrazul stâng, faptă care întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de purtare abuzivă.

Părinții nu au depus plângere pentru infracțiunea de lovire, dar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava s-au autosesizat privind infracțiunea de purtare abuzivă.

Pe filmarea care a făcut vâlvă se aude cum profesorul de engleză Dan Voinescu i-a repetat elevului, pe un ton răstit, după ce l-a pălmuit: „Mai miști?!”, „Mai miști?!”

Prof. Ana Mihaela Pantea, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 6, a declarat că după ce au apărut imaginile în mediul online, a stat de vorbă cu profesorul de engleză, care i-a spus că regretă fapta și i-a povestit cum s-au desfășurat evenimentele. Elevul din clasa a VIII-a a folosit în repetate rânduri, în timpul orei, telefonul mobil, în ciuda faptului că profesorul i-a făcut observație și i-a spus să pună telefonul sub bancă. Elevul nu a ascultat și a fost chemat în fața clasei, unde profesorul și-a ieșit din fire și l-a pălmuit pe băiat. Pe filmare apare o singură lovitură dată cu palma, însă lovitura este destul de puternică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorul care a lovit cu palma un elev, condamnat pentru purtare abuzivă.
 Vizualizări articol: 939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorul care a lovit cu palma un elev, condamnat pentru purtare abuzivă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei