Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 123 (8040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Întoarcere acasă

Cardiologul intervenționist Roberto Haret ar putea reveni curând să profeseze în Suceava, la Spitalul Bethesda

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cunoscutul medic cardiolog intervenționist Roberto Haret ar putea reveni să profeseze în Suceava. Managerul spitalului privat Bethesda, dr. Ștefan Pușcașu, a declarat, vineri, că secția Cardiologie și Cardiologie intervențională a Spitalului Bethesda, care va funcționa în sediul de pe strada Nicolae Labiș, nr. 33 (situat la intrare pe serpentine dinspre strada Traian Vuia), este pregătită și se mai așteaptă un ultim aviz de la Ministerul Sănătății pentru a începe activitatea. „Toate celelalte avize le avem. Pentru acesta, ultimul, actele sunt depuse la minister de 3 săptămâni. Din punctul nostru de vedere, dacă primesc acum avizul, putem avea intervenții și diseară. Mă așteptam să vină în maximum o săptămână, dar în România nimic nu este predictibil”, a afirmat dr. Pușcașu. Acesta a spus că titular la Cardiologia intervențională de la Bethesda va fi medicul primar cardiolog Roberto Haret, cu competență în cardiologia intervențională, la radiologie intervențională va fi un alt cunoscut medic sucevean, iar cu statut de colaborator va lucra și un medic român care profesează în Franța.

După primirea avizului de la Ministerul Sănătății și începerea activității de cardiologie intervențională, doctorul Pușcașu va face demersurile pentru ca Spitalul Bethesda să acceseze programele de stent-uri finanțate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru pacienții cardiaci cronici, respectiv de Ministerul Sănătății, pentru pacienții cu infarct miocardic cu supradenivelare de segment ST (STEMI), adică pacienți care ajung la Urgențe cu infarct miocardic acut.

 

Deocamdată, în județ pacienții pot beneficia de stent-uri doar la Spitalul de Urgență Suceava

La acest moment, singura unitate medicală din județul Suceava inclusă în cele două programe naționale prin care pacienții pot beneficia de stent-uri gratuite este Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, prin compartimentul de Cardiologie intervențională din cadrul secției Cardiologie.

Managerul interimar al spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat, vineri, că și el l-a contactat pe doctorul Haret pentru a-i propune să colaboreze cu Spitalul Județean. „Mi-a spus că este foarte bucuros să revină la Suceava, doar că are câteva condiții, care țin mai mult de organizare. Urmează să vedem și ce ofertă financiară îi poate oferi spitalul, care ar fi venitul lunar pe care i-l poate oferi legal spitalul”, a afirmat dr. Calancea. Acesta a mai spus că intenția sa este de reorganizare a activității de cardiologie intervențională, cu extinderea numărului de medici cardiologi intervenționiști de la doi, cât sunt acum, la patru, și a numărului de asistente, de la opt la 16. De asemenea, potrivit doctorului Calancea, odată cu creșterea numărului de solicitări pentru stent-uri gratuite la pacienții cardiaci cronici și a apariției listelor de așteptare, vor fi făcute demersuri pentru suplimentarea sumelor alocate de Ministerul Sănătății.

Menționăm că doctorul Roberto Haret a profesat în Suceava timp de 7 ani, până în 2019, la o clinică de cardiologie intervențională care a avut contract cu Spitalul Județean de Urgență Suceava.  În urma unor neînțelegeri cu conducerea de atunci a spitalului, a plecat să profeseze la Constanța. Contactat telefonic, medicul a refuzat orice comentariu pe tema revenirii sale la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cardiologul intervenționist Roberto Haret ar putea reveni curând să profeseze în Suceava, la Spitalul Bethesda.
 Vizualizări articol: 1692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cardiologul intervenționist Roberto Haret ar putea reveni curând să profeseze în Suceava, la Spitalul Bethesda5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei