Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 80 (7997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cifre triste

Creștere serioasă a infracționalității în mediul școlar, în special a faptelor cu violență. Pe lista inculpaților apar și profesori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul de dosare penale întocmite de polițiști în urma unor sesizări privind fapte penale cu implicarea elevilor a înregistrat o creștere importantă, și mai grav fiind vorba în special de o creștere a faptelor cu violență. În cele mai multe cazuri este vorba de fapte comise între elevi, însă nu putem să nu remarcăm faptul că în ultimele luni au apărut după mulți ani și cazuri de cadre didactice puse sub acuzare pentru fapte comise asupra elevilor. Doi profesori au fost anchetați anul trecut pentru infracțiunea de purtare abuzivă față de elevi. Unul dintre cazuri este cel al profesorului de la Școala 6 Burdujeni care i-a dat o palmă unui elev, în sala de clasă, scena fiind filmată de un alt elev. Acest dosar a ajuns între timp pe rolul Judecătoriei Suceava.

În debutul acestui au mai fost două scandaluri imense, legate de un profesor și o educatoare acuzați de fapte de natură sexuală comise în 2021. Cei doi au fost de altfel și trimiși în judecată, un profesor pentru agresiune sexuală, iar o femeie-educatoare, pentru viol asupra a trei fetițe. Sunt cazuri deja cunoscute, asupra cărora nu insistăm punctual, în acest articol axându-ne pe cifrele generale, deloc pozitive.

 

69 de infracțiuni sesizate, cu 45 în plus față de anul precedent

Conform unui raport al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava privitor la anul 2021, prezentat spre analiză Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), la nivelul județului Suceava au fost sesizate 69 de infracțiuni comise în școli sau în afara acestora, cu implicarea elevilor, în creștere cu 45 de fapte față de anul 2020. Creșterea este foarte mare, cu precizarea, totuși, că în 2020  școala s-a desfășurat mai puțin în format fizic din cauza pandemiei.

Din totalul de 69 de infracțiuni sesizate anul trecut, 27 au fost infracțiuni de loviri sau alte violențe și 19 de vătămare corporală din culpă. 

Alte nouă fapte privesc infracțiunea de furt, trei infracțiunea de amenințare, alte trei fapte de purtare abuzivă, două fapte de distrugere, două de abuz în serviciu, o faptă de viol și una de lipsire de libertate.  

Raportul poliției mai arată că 34 dintre autori au fost elevi, doi autori cadre didactice, trei aparținători ai minorilor etc. Un singur cadru didactic a fost victima unei infracțiuni comise de un elev.

 

Imaginile video au concretizat multe dosare penale

Numărul mare de dosare penale evidențiază în mod evident o creștere a infracționalității, inclusiv a faptelor grave. Polițiștii spun că față de acum câțiva ani și mijloacele de probă sunt mai la îndemână, fiind vorba în special de imagini video, fie de pe camerele de supraveghere din școli, fie de imagini filmate cu telefoanele mobile.

De altfel, au fost numeroase cazuri în care polițiștii s-au autosesizat de pe rețelele de socializare, unde au apărut imagini privind violențe între elevi, în sălile de clasă ori chiar comportamente violente ale profesorilor în sălile de clasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creștere serioasă a infracționalității în mediul școlar, în special a faptelor cu violență. Pe lista inculpaților apar și profesori.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creștere serioasă a infracționalității în mediul școlar, în special a faptelor cu violență. Pe lista inculpaților apar și profesori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei