Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 55 (7972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Colorează un zâmbet!

Jocuri didactice și terapeutice pentru copiii refugiaților din Ucraina, sub bagheta studenților USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sesiuni de jocuri didactice și terapeutice, precum și donații necesare în jucării și rechizite, au fost oferite în aceste zile de grea încercare pentru locuitorii din țara vecină copiilor refugiați în zona Sucevei. Le-au fost aproape studenții Facultății de Științe ale Educației din USV, împreună cu profesori din județul Suceava și din județele învecinate.

În condițiile tragice ale crizei umanitare declanșate de războiul din Ucraina, Facultatea de Științe ale Educaţiei din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat activități educaționale sistematice pentru copiii persoanelor refugiate din Ucraina. Astfel, în fiecare zi din perioada 28 februarie – 13 martie 2022, au loc câte două sesiuni de activități de joc didactic și terapeutic în cadrul a două locații din județ, care oferă cazare persoanelor retrase din fața războiului. Activitățile sunt derulate sub mottoul „Colorează un zâmbet!” și sunt susținute de către studenții Facultății de Științe ale Educației, coordonați de Otilia Clipa și Doina Maria Schipor.

În cadrul fiecărei astfel de sesiuni de jocuri copiii interacționează cu resurse educaționale și materiale didactice diverse, ele fiind create pentru a răspunde nevoii acestora de a se reconecta la stări emoționale specifice copilăriei. Studenții au oferit sprijin emoțional copiilor, iar jocul și desenul au devenit mijloace prin care au putut fi exprimate emoțiile adunate în experiențele traumatice prin care au trecut acești copii, care au scris în mesajele lor: „Încă aud în minte sunetul sirenelor. Nu pot să-l uit.”, „Am construit aici o fortăreață în care mă apăr de Putin.”, „Tu încă mergi la școală? Și mie mi-e dor să merg la școală.”

În speranța că pot aduce puțină alinare și bucurie copiilor, studenții fac eforturi pentru a-și adapta activitățile pentru aceste condiții speciale. Traducerea este realizată de către două studente din Ucraina și de cele două studente venite cu mobilitate Erasmus din Republica Moldova și a făcut posibilă o mai bună comunicare cu copiii.

Alături de studenții facultății sucevene au venit să sprijine aceste activități și absolvenții, acum profesori în localitățile din județul Suceava sau din județele învecinate. Aceștia au făcut donații importante și foarte necesare, constând în rechizite, jucării, materiale didactice. Cei care au participat la aceste activități sunt profesori de la Grădinița „Piticul Vesel” Suceava, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Școala Gimnazială Corocăiești, Școala Gimnazială Budeni, Grădinița Nr. 8 din Iași, precum și de la alte instituții care au susținut această inițiativă. 

Din dorința studenților ca aceste activități pentru copiii din Ucraina să continue, ei au pictat o cutie, în care toți cei doritori pot să doneze rechizite, materiale pentru învățare, cărți de colorat, cărți de povești, jucării etc. Cutia este pictată cu mesajul ”Colorează un zâmbet” și așteaptă să fie plină de aceste obiecte atât de necesare educației, dezvoltării și creșterii sănătoase a copiilor. Cutia se va afla în holul corpului A al USV, la parter, până la finalul lunii martie. Toate materialele care vor rămâne după finalizarea situației de criză vor fi donate grădinițelor și școlilor în care învață copii din familiile românești din zona Bucovinei de Nord (Ucraina).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jocuri didactice și terapeutice pentru copiii refugiaților din Ucraina, sub bagheta studenților USV.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jocuri didactice și terapeutice pentru copiii refugiaților din Ucraina, sub bagheta studenților USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei