Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 42 (7959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

O terapie simplă cu efecte mari

Ideea centrală a medicinei energetice este că, așa cum anatomia corpului descrie părțile sale componente cu anumite funcții, tot așa „corpul energetic” – care sprijină corpul fizic – are propria „anatomie”.

Energiile corpului se mișcă în mod natural dintr-o parte în alta, formând modele în formă de opt la toate nivelurile corpului, începând de la modelul în formă de spirală dublă a ADN-ului până la celulele organelor. Când energiile nu trec dintr-o parte în alta în mod adecvat, fie la micronivelul celulelor și organelor, fie la macronivelul trunchiului, capului, membrelor, se spune că circulă după un tipar „homolateral”. Când se întâmplă acest lucru, funcționarea corpului este compromisă. Nu mai poți gândi la fel de clar, nu te poți coordona și nu te poți vindeca rapid.

De fapt, dacă ești bolnav, energiile tind să fie homolaterale. Dacă ești deprimat cronic sau extenuat, energiile corpului tind să fie homolaterale. Dacă suferi de o boală autoimună, energiile tind să fie homolaterale. Acestea sunt semne clare că trebuie corectat tiparul homolateral înainte de a putea beneficia de alte tehnici.

Remodelarea energiilor homolaterale este de fapt una dintre intervențiile cele mai frecvente făcute de terapeuții medicinei energetice. Orice altceva ai face pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate, dacă energiile sunt homolaterale, beneficiile acelor intervenții nu au multe șanse să dureze. Este foarte important să readuci energiile pe circuitul natural atunci când lucrezi cu multe afecțiuni.

Procedura durează aproximativ trei minute și necesită puțin efort. Este aproape întotdeauna eficientă, dar pentru că modelul homolateral poate fi un obicei bine înrădăcinat, energiile se pot întoarce repede la modelul homolateral. În aproape toate cazurile, prin procedura de două-trei minute aplicată de două-trei ori pe zi, a fost instalat un nou tipar energetic într-o perioadă care variază de la zece zile la șase luni. Dacă modelul este într-adevăr homolateral, acest lucru nu are consecințe numai asupra reacției la terapie, dar și asupra nivelului de energie, rezistenței, memoriei, concentrării mentale. Schimbarea modelului homolateral poate fi un miracol. Dacă nu ești sigur dacă modelul tău este homolateral, nu strică să faci un exercițiu. Dacă te simți mai bine după aceea, înseamnă că aveai nevoie de el.

Începeți prin percutarea sau masarea zonelor aflate în unghiurile formate din intersecția claviculelor cu o linie verticală poziționată pe centrul pieptului, urmat de mișcarea de a întinde întregul corp cu brațele în sus ca și cum ați vrea să atingeți tavanul cu palmele.

Urmează un set de mișcări ce debutează cu ridicarea simultană a antebrațului drept cu cotul pe lângă corp și a genunchiului drept cu genunchiul flexat, astfel încât antebrațul și coapsa să fie paralele în timpul mișcării. Alternăm mișcările pe stânga și pe dreapta. Faceți aproximativ 12 ridicări, în mod conștient și încet, mai aproape de mers decât de alergat.

Apoi mergeți pe loc, ridicând brațul drept și piciorul stâng, apoi brațul stâng și piciorul drept. După aproape 12 ridicări, opriți-vă și reveniți la ridicarea brațului și piciorului de pe aceeași parte cu 12 ridicări. Din nou, opriți-vă și reveniți la ridicarea brațului și piciorului opus cu 12 ridicări.

Repetați, de la început, de două-trei ori.

Încheiați cu încă 12 mișcări de ridicare a brațului stâng și piciorului drept. În final, stimulați din nou zonele aflate în unghiurile formate din intersecția claviculelor cu o linie verticală poziționată pe centrul pieptului.

Atunci când un eveniment din viață te perturbă din punct de vedere emoțional, uneori este foarte dificil să „gândești calea de urmat” din starea de supărare sau chiar să alegi pasul următor cel mai constructiv. Intervențiile energetice pot calma corpul, mintea și emoțiile, permițându-ți apoi să procesezi mai eficient situația la nivel mental și să demarezi procesul de vindecare.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O terapie simplă cu efecte mari.
 Vizualizări articol: 2526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 28 voturi
O terapie simplă cu efecte mari5.0528

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei