Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 41 (7958)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cooperare

Schimburi academice și colaborări noi între USV și Universitatea de Stat din Moldova, în urma unei vizite de lucru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegație a Universității de Stat din Moldova (USM), reprezentată de conf. univ. dr. Igor Șarov, rectorul USM, și conf. univ. dr. Vitalie Sochircă, decan al Facultății de Biologie și Pedologie, a efectuat, între 16 și 18 februarie, o vizită de lucru în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV).

Întâlnirea dintre reprezentanții celor două instituții de învățământ a avut în prim-plan discuții legate atât de actualele cât și de viitoarele colaborări interinstituționale, dezvoltarea proiectelor transfrontaliere, precum și posibilitatea încheierii unor noi acorduri pentru programele de dublă diplomă.

La discuții au participat din partea USV prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rector, prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorector cu imaginea universității, relații internaționale și dezvoltare europeană, șef lucrări dr. ing. Ciprian Palaghianu, decan al Facultății de Silvicultură, prof. univ. dr. Florin Pintescu, decan al Facultății de Istorie și Geografie, șef lucrări dr. ing. Cătălin Roibu, șeful Laboratorului de Biometrie Forestieră din cadrul Facultății de Silvicultură, și lector univ. dr. Despina Saghin, director de departament la Facultatea de Istorie și Geografie.

În cadrul Facultății de Silvicultură dialogul s-a axat pe schimbul academic de cadre didactice și studenți, reiterându-se interesul comun pentru o colaborare mai eficientă în ceea ce privește componenta de aplicații practice. În urma discuțiilor purtate „a fost luată în calcul posibilitatea de a avea studenți doctoranzi în cotutelă și de a dezvolta împreună programe de licență și de masterat cu dublă diplomă, în domeniile Silvicultură și Știința Mediului, specializarea Ecologie și Protecția Mediului”, a afirmat, la finalul întrevederii, șef lucr. dr. ing. Ciprian Palaghianu (USV).

În privința cooperării științifice dintre Facultatea de Istorie și Geografie (USV) și Facultatea de Istorie și Filosofie (USM), conf. univ. dr. Florin Pintescu a menționat faptul că există „posibilitatea înființării unui program de masterat cu dublă diplomă, în domeniul Istorie, care se va baza pe programul de studiu <Istorie, permanențe, interferențe și schimbare> de la USV, aprobat de ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior), la finalul anului trecut.”

În urma discuțiilor fructuoase, decanul Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul USM, conf. univ. dr. Sergiu Matveev, este așteptat la Suceava pe data de 11 martie, când va face parte, în calitate de referent, dintr-o comisie de susținere publică a unei teze de doctorat coordonată de conf. univ. dr. habil. Dumitru Boghian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimburi academice și colaborări noi între USV și Universitatea de Stat din Moldova, în urma unei vizite de lucru.
 Vizualizări articol: 1253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Schimburi academice și colaborări noi între USV și Universitatea de Stat din Moldova, în urma unei vizite de lucru5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei