Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 34 (7951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incident

O dronă care transporta țigări a căzut în curtea unei femei din Straja

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O dronă care transporta țigări de contrabandă s-a prăbușit joi dimineața în curtea unei femei din Straja. Cel mai probabil, aparatul de zbor s-a prăbușit în urma unei defecțiuni tehnice sau pentru că a fost manevrat greșit. Femeia a sunat la 112, iar cazul a fost preluat de polițiștii din Vicovu de Sus.

Sindicatul Europol a postat un comunicat vizavi de acest caz de la Straja: ”Nu este un colet trimis de curier, nici un cadou primit de la cei apropiați și nici rușii nu au anunțat că a început războiul, ci este un pachet burdușit cu țigări. S-a întâmplat în această dimineață, în localitatea de frontieră Straja din județul Suceava, acolo unde o femeie s-a trezit în curtea casei cu un troler plin cu țigări și o dronă, la numai un kilometru de frontiera cu Ucraina. Speriată, femeia a sunat la 112, anunțând prezența acestor obiecte în gospodăria sa. Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Poliției Vicovu de Sus. Contrabanda este un stil de viață pentru unii, iar pentru alții o afacere la frontiera de nord a României. Numai anul trecut colegii noștri polițiști de frontieră au reţinut în vederea confiscării aproximativ 4 milioane pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 50 milioane lei”.

Nu este pentru prima oară când dronele sunt utilizate pentru transportul țigărilor de contrabandă din Ucraina în România. Și în noaptea de 2 spre 3 noiembrie 2021, poliţiştii de frontieră de la Vicovu de Sus au observat că o dronă care zbura dintre Ucraina a pătruns în România, după care s-a întors în ţara vecină. S-a constatat că drona transporta ţigări de contrabandă. „În zona de responsabilitate pe direcţia respectivă s-au deplasat mai multe echipe operative care au luat măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, ocazie cu care pe raza localităţii Vicovu de Sus, jud. Suceava, au fost descoperite, abandonate, două colete care conţineau ţigări de contrabandă. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.000 de pachete cu ţigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de 11.700 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, se arăta la vremea respectivă într-un comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră.

Traficul de țigări nu se face doar cu drone, ci și cu avioane, care pătrund aproape nestingherite în spațiul aerian românesc, lasă marfa și apoi se întorc în țara vecină.
Un raport al poliţiştilor de frontieră ucraineni arată că numai anul trecut oamenii legii au confiscat opt aparate de zbor folosite de contrabandişti pentru a introduce ţigări în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O dronă care transporta țigări a căzut în curtea unei femei din Straja.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O dronă care transporta țigări a căzut în curtea unei femei din Straja0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei