Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 25 (7942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Fălticeni

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” și-a premiat câștigătorii proiectului „Pădurea în banda desenată digitală”

„Pădurea în banda desenată digitală” este denumirea proiectului derulat în cadrul Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, ca parte a programului internațional „Learning about Forests” (LeAF) și care și-a desemnat vineri, 28 ianuarie, câștigătorii. Este vorba de un număr de șapte elevi de gimnaziu dintre cei peste 25 care au răspuns provocării „artistice”, lansate în luna decembrie, de a crea o bandă desenată cu temă ecologică.

Dând dovadă de talent și de dorință de a impresiona, toți elevii participanți la concurs au realizat lucrări foarte interesante, respectând în cea mai mare parte cerințele impuse de organizatori, ceea ce, evident, a îngreunat misiunea juriului format din membrii Proiectului european „EdComix”, care, de asemenea, se derulează în Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”. Trebuie menționat faptul că prin intermediul proiectului european EdComix, coordonat de profesoara de limba engleză Simona-Magdalena Trușcan, și care se desfășoară în aceasta unitate școlară de doi ani, foarte mulți dintre elevii instituției de învățământ fălticenene au învățat cum să se exprime cu ajutorul benzilor desenate și cum să le folosească în activitatea lor de zi cu zi.

Așa se face că lucrările extrem de interesante și foarte bine elaborate ale unui  număr de 7 elevi participanți cu lucrări la concursul „Pădurea în banda desenată digitală” s-au bucurat de aprecieri unanime din partea juriului, iar clasamentul a fost următorul: locul I a fost ocupat de elevul Iustin Roman (clasa a VII-a), secondat de Damaris Stan (clasa a VI-a). Pe locul al III-lea s-au clasat, la egalitate, Andrei Purdilă (clasa a VIII-a) și Ecaterina Mitrea (clasa a V-a). De asemenea, au mai fost acordate şi trei mențiuni pentru elevii: Marta Andreica (clasa a VIII-a), Ana-Ecaterina Moroșanu (clasa a VI-a) și Andrei-Vasile Casandra (clasa a VII-a).

Profesoara Simona Trușcan a precizat: „Concursul de benzi desenate este doar una dintre activitățile din cadrul programului <Learning about Forests> (LeAF). Pe parcursul lunilor ce vor urma, elevii clasei a VII-a vor promova relațiile durabile între copii, adulți și mediul înconjurător, alături de profesorii voluntari de la clasă. Totodată, conform recomandărilor din program, unele lecții urmează să fie desfășurate în natură, iar sala de clasă să fie înlocuită cu un spațiu verde. Din experiența anilor trecuți în derularea programului, lecțiile de acest gen sunt cu adevărat revitalizante. Go green!”

Liana Săvescu-Ghenghea

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” și-a premiat câștigătorii proiectului „Pădurea în banda desenată digitală”.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” și-a premiat câștigătorii proiectului „Pădurea în banda desenată digitală”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei