Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 ian 2022 - Anul XXVII, nr. 7 (7924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dramă

Durere și întrebări fără răspuns în cazul tatălui unei fetițe de 11 luni, mort sub roțile unei autobetoniere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O dramă cumplită se consumă de patru luni de zile într-o familie din satul Gura Solcii, comuna Grănicești. Un tânăr în vârstă de 27 de ani, tatăl unei fetițe în vârstă de 11 luni, a murit sub roțile unei autobetoniere, într-un accident produs în timp ce se afla la muncă. Tânărul provine dintr-o familie numeroasă, cu zece frați, și a lăsat în urmă o mamă care se află la a doua pierdere a unui membru al familiei în condiții dramatice și o soție tânără care trebuie să crească singură fetița care nu își va mai cunoaște tatăl.

Pentru membrii familiei Pribagu coșmarul continuă pentru că nu au primit lămuriri clare cu privire la condițiile în care a murit tânărul de 27 de ani, cel puțin așa consideră ei. Oamenii se consideră sfidați și cred că polițiștii nu tratează serios cazul de moarte suspectă și îi evită pentru că ei pun întrebări și așteaptă răspunsuri.

De cealaltă parte reprezentanții Poliției transmit că dosarul aflat încă în faza de anchetă a urmat pașii procedurali, autobetoniera a fost verificată tehnic, iar o expertiză va trage concluziile privind cum s-a produs accidentul.   

 

Roțile autobetonierei i-au trecut peste picioare. Ruptură de arteră femurală și deces instantaneu 

Tragedia s-a petrecut pe 6 septembrie 2021, în jurul orei 22.00, pe un drum comunal neclasificat din Poieni Solca.

Emanuel Mihai Pribagu, în vârstă de 27 de ani, din satul Gura Solcii, comuna Grănicești, se deplasase cu autoutilitara Mercedes Benz – autobetonieră la o casă la care se efectua o lucrare, turnându-se beton. Tânărul conducea autobetoniera firmei DER BAU SRL Grănicești, pentru care lucra de aproximativ trei luni de zile.

Accidentul s-a petrecut în timp ce tânărul pleca, la volan, de la locul unde descărcase din autobetonieră.

În urma unui apel de urgență la 112, la fața locului au ajuns un echipaj de la Serviciul de Ambulanță și unul SMURD. S-a încercat acordarea primului ajutor, însă din păcate pentru tânărul de 27 de ani nu se mai putea face nimic. Acesta avea leziuni prin strivire la nivelul picioarelor. Ulterior, la necropsie, s-a stabilit că a suferit ruptură de arteră femurală, leziune incompatibilă cu viața.

Practic, tânărul a fost prins cu partea inferioară a corpului sub roțile din față ale vehiculului greu și a fost strivit.

 

Primele constatări ale polițiștilor

Conform primelor cercetări ale polițiștilor, tânărul abia plecat cu autobetoniera a oprit pe un sector de drum în pantă și a coborât, probabil fără a asigura camionul. Vehiculul greu a luat-o la vale și l-a prins pe tânărul de 27 de ani sub roțile din față.

De față au fost doi colegi care lucraseră la betoane și se aflau în imediata apropiere.

Membrii familiei au fost sunați în jurul orei 23.15 din noapte de patronul firmei, care i-a anunțat că Emanuel a avut un accident, este lovit la un picior și este în salvare. Ulterior, patronul nu a mai răspuns la telefon. Membrii numeroasei familii au ajuns la locul tragediei în acea noapte, înainte de miezul nopții. Trupul neînsuflețit al tânărului era încă la fața locului, fiind preluat ulterior de cei de la pompe funebre. Anterior, personalul medical a încercat manevre de resuscitare, însă pentru tânărul de 27 de ani nu se mai putea face nimic.

 

Acuzațiile familiei tânărului mort

”Autobetoniera era mutată, ni s-a spus că a fost mutată pentru a putea intra salvarea. Nu credem că s-a făcut vreo cercetare la fața locului, mașina nu a fost supusă unei expertize, de la început au spus că e un accident din vina lui, că el nu a tras frâna camionului și asta a fost tot. De patru luni de zile toată lumea ne evită, și martorii care au fost la fața locului, și polițistul care se ocupă de dosar, domnul Prelipcean, de la Poliția Rădăuți. Din ce știm martorii nu au fost nici măcar audiați, suntem revoltați, în primul rând pentru că nu primim nici un răspuns, nici o lămurire”, spun membrii familiei.  

Membrii familiei Pribagu spun că la fața locului se putea întâmpla orice, inclusiv ca altcineva să se fi urcat la volan și să fi dat din greșeală peste Emanuel, în timpul unei manevre de întoarcere. Cea mai mare nemulțumire a lor este că nimeni nu și-a făcut timp să le explice ce s-a întâmplat, cu argumente din dosarul anchetei.

 

Frustrări și reclamații

Dosarul este încă în lucru la Poliția municipiului Rădăuți, cercetările efectuându-se sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Așadar, în dosar nu s-a dat încă o soluție.

Membrii familiei tânărului mort au depus o reclamație împotriva polițistului de caz și la Biroul Control Intern al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, acuzând că acesta nu a făcut anchetă în acest caz și nu a administrat probatoriu. Din informațiile noastre s-au făcut deja verificări din care rezultă că polițistul a respecta pașii procedurali. Probabil însă că ceva mai multă diplomație și răbdare din partea polițiștilor ar fi putut aduce membrilor familiei lămuriri care să le răspundă măcar la o parte din întrebări. E drept, trebuie și ca familie îndoliată să accepte că în acea zi acolo s-a petrecut după toate probabilitățile un accident. 

 

 

Tatăl tânărului mort a sfârșit în explozia de la fabrica de cauciucuri de la Slobozia Sucevei

În urmă cu zece ani de zile, tatăl tânărului mort acum sub roțile unei autobetonierei a sfârșit tragic în explozia de la fabrica de cauciucuri de la Slobozia Sucevei.

Teodor Pribagu, în vârstă de 56 ani, din Gura Solcii - Grăniceşti, a murit din cauza arsurilor grave pe 70% din suprafaţa corpului produse la mijlocul lunii iunie a anului 2011, la fabrica de reşapat cauciucuri de la Slobozia – Grăniceşti.

Tragedia de atunci a fost intens mediatizată și a produs multă durere la Gura Solcii.

Deflagraţia care a provocat moartea a doi muncitori şi rănirea unui al treilea s-a produs pe 9 iunie 2011, în jurul orei 7.00, în incinta SC Supermag Imperial SRL Câmpulung Moldovenesc, punct de lucru localitatea Slobozia, când mai mulţi mecanici încercau să schimbe un rulment de la un motor. Nenorocirea a plecat de la o scânteie apărută în urma unor acţiuni mecanice, gen lovire fier pe fier.
Zece copii au rămas orfani atunci de tată, unii dintre ei încă minori.

După cum arătam și la începutul articolului, o femeie și-a pierdut la o distanță de zece ani soțul și acum fiul, în condițiile unor accidente tragice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Durere și întrebări fără răspuns în cazul tatălui unei fetițe de 11 luni, mort sub roțile unei autobetoniere.
 Vizualizări articol: 7959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Durere și întrebări fără răspuns în cazul tatălui unei fetițe de 11 luni, mort sub roțile unei autobetoniere4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei