Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 302 (7914)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

11 firme sucevene au fost amendate cu 40.000 de lei pentru muncă nedeclarată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a amendat 11 angajatori suceveni pentru muncă nedeclarată, valoarea sancțiunilor fiind de 40.000 de lei. Șeful ITM Suceava, Romeo Butnariu, a declarat că inspectorii acestei instituții au efectuat, luna trecută, nu mai puțin de 301 controale, din care 222 în domeniul relaţiilor de muncă şi 79 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Pentru deficienţele constatate, în total au fost aplicate 161 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 104.000 lei.

Romeo Butnariu a spus că în urma celor 222 de controale efectuate în domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat 60 sancţiuni, valoarea amenzilor aplicate fiind de 83.500 lei. Butnariu a spus că au fost depistate 21 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care o persoană al cărei contract individual de muncă nu a fost transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activității, trei persoane au fost depistate la muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial, iar 17 persoane au fost găsite la muncă fără contract individual de muncă.

Șeful ITM Suceava a mai adăugat că printre deficiențele cele mai frecvente se numără neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă, netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor sau nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară. Romeo Butnariu a mai precizat că în ceea ce privește activitatea în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii au efectuat 79 de controale, fiind aplicate 101 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 20.500 lei. Printre deficienţele constatate se numără neasigurarea dispozitivelor de protecție colectivă la stivuirea buștenilor, neinstruirea salariaților pe linie de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurii de a desfășura activități doar în afara intervalului orar 5:00-21:00 sau nerealizarea măsurii de a asigura permiterea accesului numai pentru publicul vaccinat sau trecut prin Covid. 

Pe de altă parte, Romeo Butnariu a mai spus că la începutul lunii decembrie, în județul Suceava erau înregistrate 137.707 contracte individuale de muncă active, din care 126.248 pe durată nedeterminată și 11.459 pe durată determinată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 firme sucevene au fost amendate cu 40.000 de lei pentru muncă nedeclarată.
 Vizualizări articol: 1551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
11 firme sucevene au fost amendate cu 40.000 de lei pentru muncă nedeclarată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei