Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 283 (7895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Teste

Biotest este singurul laborator din Suceava care efectuează cele mai complexe analize pentru determinarea cantitativă a anticorpilor Covid-19 după vaccinare sau trecere prin boală

Biotest este singurul laborator din Suceava care efectuează cele mai complexe analize pentru determinarea anticorpilor Covid-19 după vaccinare sau trecere prin boală. Astfel, la Biotest Suceava se poate efectua Profilul (10) Anticorpi (Ig A, Ig M, Ig G) SARS-CoV-2, precum și testul Multiplex Spike 1 (RBD), Spike 2 (S2), NUCLEOCAPSIDA (NP), E, ACE și PLpro. Specialiștii Biotest au explicat că testele serologice nu detectează prezența virusului, ci anticorpii produși de către organism ca răspuns la infectarea cu SARS-CoV-2 sau postvaccinare.

Astfel, amprenta serologică bazată pe răspunsul prin anticorpi la multiple antigene poate oferi o clasificare precisă și concludentă a persoanelor care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2.

În acest scop, laboratorul Biotest Suceava utilizează profilul imunologic Multiplex SARS-CoV-2, un test serologic cantitativ care detectează în probe de sânge anticorpii Ig A, Ig M, Ig G de următoarele subtipuri: anticorpi anti Spike RBD (domeniu de legare al receptorului subunității Spike S1), anticorpii sunt înalt specifici, cu rol protector (prezența anticorpilor anti-RBD se corelează semnificativ cu formarea anticorpilor neutralizanți și sunt prezenți atât la cei vaccinați, cât și la cei care au trecut prin infecție); anticorpi anti Spike S2, subunitatea S2 a proteinei Spike care joacă un rol important în fuziunea virusului cu membrana celulară (sunt prezenți atât la cei vaccinați, cât și la cei care au trecut prin infecție); anticorpi anti NP (proteina nucleocapsidei), antigen imunodominant pozitivare precoce (de regulă, anticorpii anti-nucleocapsidă apar primii după infectare și sunt prezenți doar la cei trecuți prin infecție, nu și prin vaccinare); anticorpii anti E, envelope protein, cu rol în replicare virală și cu importanță pentru stadializarea infecției virale (sunt prezenți doar la cei trecuți prin boală, nu și prin vaccinare); anticorpi anti ACE2, Enzima de Conversie a Angiotensinei (o componentă cheie a sistemului renină-angiotensină, exprimată în celulele endoteliale vasculare din inimă, rinichi, plămâni și creier și care apar în cazurile severe de infectare cu SARS-CoV-2); anticorpi anti PLpro, papain-like protease, o proteină cu rol în multiplicarea virală (anticorpii anti-papain-like protease sunt prezenți doar la cei trecuți prin infecție, nu și prin vaccinare).

De asemenea, pentru excluderea reacției încrucișate cu următoarele coronavirusuri, care dau simptomatologie asemănătoare, la Biotest Suceava se pot face analize și pentru anticorpi anti MERS-CoV S1 (Middle East Respiratory Syndrome Coronavirus, S1 protein), anticorpi anti SARS-CoV Np (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus, N protein), anticorpi anti HCoV 299E Np (Human coronavirus229E, N protein) și anticorpi anti HCoV NL63 Np (Human coronavirus NL63 N protein).

„Determinarea cantitativă a anticorpilor specifici este utilă în evaluarea statusului unei infecții: în infecţiile acute sunt prezenţi anticorpii IgA, IgM, în infecţiile cronice, dar și în imunizarea postvaccinare predomină anticorpii IgG. De asemenea, majoritatea testelor serologice se concentrează pe anticorpii IgM și IgG, deși anticorpii IgA dețin un rol major în imunitatea mucoaselor.În contextul SARS- CoV-2, Ig A joacă un rol crucial în prevenirea infecției și poate neutraliza virusul înainte de a pătrunde în celulele epiteliale, nazale și intestinale”, au mai explicat specialiștii Biotest Suceava.

 

Testele costă 135 de lei, iar rezultatele se dau în aceeași zi

Potrivit acestora, în această perspectivă, testele IgA sunt utile, împreună cu IgG și IgM, și pentru pacienții care prezintă simptome atipice, dar și în cazuri paucisimptomatice (de exemplu, cu conjunctivită ușoară tranzitorie și febră scăzută) sau când tamponul naso-faringian RT-PCR rămâne negativ în mod repetat în cazul acestor subiecți suspectați. În acest scop, cinetica timpului de răspuns umoral a anticorpilor anti-SARS-CoV-2 poate ajuta la diagnosticarea COVID-19, inclusive a cazurilor subclinice.

Pe de altă parte, trebuie spus că anticorpii anti Spike SARS-CoV-2 sunt de tip S1 (RBD) și tip SpiKE S2. Astfel, subunitatea S1 mediază recunoașterea și legarea de receptorul ACE ale celulelor gazdă și este alcătuită din domeniul de legare a receptorilor (RBD) care se atașează direct de ACE2 și este foarte imunogen. Imunoglobulinele anti RBD reprezintă un subtip de anticorpi înalt protectivi și neutralizanți, în timp ce subunitatea S2 facilitează fuziunea și enocitarea virală.

„Seroconversia pentru imunglobulinele anti-N (nucleocapsida) are loc semnificativ mai rapid decât pentru anti-Spike la pacienții cu COVID-19. În situațiile în care testele de amplificare a acizilor nucleici sunt negative și există dovada epidemiologică puternică a infecției SARS-CoV-2, testarea unor probe de ser pereche, din faza acută și cea de convalescență, utilizând teste serologice validate, poate susține diagnosticul COVID-19. Un rezultat negativ poate apărea dacă cantitatea de anticorpi anti-SARS-CoV-2 prezenți în specimen este sub limita de detecție a testului sau anticorpii detectați nu sunt prezenți în timpul etapei de boală în care se colectează eșantionul. Răspunsul imun poate fi deprimat la vârstnici sau la pacienții imunosupresați”, au mai informat specialiștii Biotest Suceava, care au adăugat că parametrii de performanță ai testului MULTIPLEX SARS-CoV-2 sunt: sensibilitate de 98,71% și specificitate de 99,33%. Potrivit aceleiași surse, înlocuirea testelor de diagnostic molecular cu teste de detecție a anticorpilor nu este recomandată, deoarece un test serologic negativ poate induce o falsă senzație de siguranță pacienților infectați din cauza apariției tardive a seroconversiei.

În ceea ce privește prețurile, acestea sunt de 135 de lei pentru Profil (10) Anticorpi Specifici Sars-Cov-2 de tip Ig M, Profil (10) Anticorpi Specifici SARS-COV-2 de tip Ig A, Profil(10) Anticorpi Specifici Sars-Cov-2 de tip IgG. Rezultatele la toate aceste teste se dau în aceeași zi în care sunt făcute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biotest este singurul laborator din Suceava care efectuează cele mai complexe analize pentru determinarea cantitativă a anticorpilor Covid-19 după vaccinare sau trecere prin boală.
 Vizualizări articol: 1983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Biotest este singurul laborator din Suceava care efectuează cele mai complexe analize pentru determinarea cantitativă a anticorpilor Covid-19 după vaccinare sau trecere prin boală2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei