Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 281 (7893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Distincții

Șase titluri de „Cetățean de Onoare al Sucevei”, înmânate cu ocazia Zilei Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu prilejul aniversării Zilei Bucovinei, în cadrul manifestărilor organizate de municipalitatea suceveană au fost înmânate și șase titluri de titluri de „Cetățean de Onoare al Sucevei”, dintre care trei post-mortem.

Evenimentul s-a petrecut sâmbătă, în fața sediului Primăriei Suceava, lângă bustul fostului primar Franz cavaler de Loges.

Prima diplomă de „Cetățean de Onoare” i-a fost înmânată fostului rector al Universității ”Ștefan cel Mare”, Adrian Graur, pentru întreaga activitate, dar mai ales pentru transformarea institutului de subingineri într-o universitate cu renume.

„Este o mare onoare pentru mine. Din experiența de viață de 67 de ani trăiți aici, am învățat că pentru a fi un cetățean bun este necesar să fiu onest în relația cu ceilalți, credincios prietenilor dar și partenerilor. Am considerat mereu că formarea resursei umane, o componentă necesară pentru dezvoltarea acestei regiuni, reprezintă o sarcină permanentă pentru mine dar și pentru toți acei eroi nenumiți care în toți acești ani au acceptat să aducă valoare adăugată societății noastre. Au mai rămas puține de zis, dar multe de făcut. Vă iubesc pe toți!”, a transmis Adrian Graur.

A doua diplomă de „Cetățean de Onoare” a primit-o artistul fotograf Dimitrie Balint, care, din păcate, în aceeași zi a rămas fără soția sa, Areta, care i-a fost alături timp de aproape 70 de ani.

Acestuia, pe lângă felicitări și aplauze, i-au fost transmise și condoleanțe.

Marius Vasile Cozmiuc, vicecampion olimpic la canotaj la Olimpiada de la Tokyo a fost cel de-al treilea sucevean căruia i s-a înmânată diploma de „Cetățean de Onoare al Sucevei” și buchetul de flori.

„Este o onoare și o bucurie, cred că mă număr printre cei mai tineri cetățeni de onoare. Practic canotajul de 15 ani și am luptat de fiecare dată pentru România. Mă bucur că am reușit să aduc medalia de argint României și sunt un bucovinean mândru”, a spus Marius Cozmiuc, care a și arătat celor prezenți medalia olimpică, în aplauzele mulțimii.

Pe lângă felicitările cuvenite, primarul Ion Lungu i-a promis că va veni la Olimpiada de la Paris pentru a-l urmări când va lua medalia de aur.

Primul titlu de „Cetățean de Onoare” acordat post-mortem a fost pentru Carmen Veronica Steiciuc, fosta directoare a Teatrului „Matei Vișniec” Suceava. Diploma a fost ridicată de cumnata sa, profesorul universitar doctor Elena Brândușa Steiciuc, care a mulțumit pentru recunoașterea meritelor „dragii noastre Carmen, un om integru, de o loialitate deosebită, care a ars ca o torță vie și a fost un fel de meșter Manole – și-a zidit viața la baza acestei instituții culturale care va dăinui și în care amintirea ei nu va fi ștearsă”.

Aceeași titulatură, acordată fostului redactor șef al cotidianului ”Crai Nou”, Ion Paranici, a fost recepționată post-mortem de soția sa.

Nu în ultimul rând, a fost acordată distincția de „Cetățean de Onoare” atribuită lui Cornel Grosar, fost consilier local și reprezentant al societății civile, dar în lipsa băiatului său, Alexandru, diploma a fost ridicată de către consilierul local Gabriel Buciac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase titluri de „Cetățean de Onoare al Sucevei”, înmânate cu ocazia Zilei Bucovinei.
 Vizualizări articol: 351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șase titluri de „Cetățean de Onoare al Sucevei”, înmânate cu ocazia Zilei Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei