Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 271 (7883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situații disperate

Primarul Sucevei: „Am adus oameni de acasă să putem săpa gropi pentru toată lumea, să-i înmormântăm”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă incidența îmbolnăvirilor de COVID-19 a scăzut în municipiul Suceava, ajungând la o rată de 3,67 la mia de locuitori, primarul Ion Lungu a făcut un nou apel la respectarea măsurilor de protecție și la vaccinare ca măsură de prevenție, astfel încât elevii să poată reveni la școală în format fizic în cât mai multe unități de învățământ, dar și pentru a fi redusă mortalitatea în rândul populației. Din luna septembrie și până acum, numărul sucevenilor morți din cauza coronavirusului se apropie de 700.

„Nu văd altă soluție de moment, chiar dacă lucrurile s-au mai domolit în valul patru, încă suntem la un număr ridicat de persoane decedate, inclusiv în municipiul Suceava. Am făcut un efort deosebit la sfârșitul săptămânii, am adus oameni de acasă, i-am mobilizat să putem săpa gropi pentru toată lumea, să-i înmormântăm, erau familii disperate... Este un indicator care nu lasă loc de interpretări – încă se moare în Suceava și în țară, iar singura soluție să limităm răspândirea virusului este vaccinarea”, a spus primarul Ion Lungu.

Culmea, exact în perioada în care nu se găseau oameni să sape morminte pentru toți cei decedați, în municipiu avea loc cel mai mare protest de anul acesta și de la începutul pandemiei, contra vaccinării și a restricțiilor impuse pentru limitarea îmbolnăvirilor.

Referitor la vaccinare, edilul sucevean a constatat, cu dezamăgire, că este tot în scădere, dar măcar s-a menținut la nivelul săptămânii anterioare, cu un total de 4.717 vaccinuri, din care 2.780 la centrul de la Iulius Mall, 1.388 la cel de la CN „Ștefan cel Mare” și 799 la Universitate.

„Punctul de vaccinare de la Shopping City a fost închis, dar se va deschide un nou centru de vaccinare la Bethesda – facem toate demersurile necesare în acest sens. În total au fost utilizate 105.629 doze în municipiul Suceava, de la începerea campaniei de vaccinare”, a mai spus primarul Sucevei, care s-a adresat în special cadrelor diactice, să se vaccineze, astfel încât cât mai multe școli să își poată desfășura activitatea în format fizic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Sucevei: „Am adus oameni de acasă să putem săpa gropi pentru toată lumea, să-i înmormântăm”.
 Vizualizări articol: 1234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul Sucevei: „Am adus oameni de acasă să putem săpa gropi pentru toată lumea, să-i înmormântăm”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei