Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 271 (7883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deblocare

Flutur anunță că rădăuțenii vor avea din nou căldură după ce Guvernul a alocat 7 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că Nord Gaz a reluat furnizarea gazului metan în Rădăuți, după ce primăria a achitat o parte din datoriile pe care le are față de această companie, astfel încât locuitorii acestui municipiu beneficiază din nou de agent termic. Mai mult, Gheorghe Flutur a spus că în ședința de miercuri, Guvernul României a aprobat alocarea unei sume de șapte milioane de lei pentru plata datoriilor pe care municipalitatea rădăuțeană le are către Nord Gaz pentru gazul metan furnizat.

Gheorghe Flutur a făcut acest anunț după o întâlnire care a avut loc miercuri, la sediul Ministerului Energiei, între ministrul Virgil Popescu, reprezentanții ANRE, furnizorului de gaz și conducerea Primăriei Rădăuți. Gheorghe Flutur a amintit că, săptămâna trecută, Guvernul României a alocat Primăriei Rădăuți o sumă de 1,5 milioane de lei pentru asigurarea furnizării agentului termic în acest municipiu. De asemenea, primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin, a declarat recent că și municipalitatea va mai aloca o sumă de 500.000 de lei pentru a acoperi o parte din datoriile către Nord Gaz, care se ridică la un total de aproape șapte milioane de lei.

Reamintim că luni după-amiază centrala care asigură producerea agentului termic pentru municipiul Rădăuți a fost oprită ca urmare a stopării furnizării gazului metan.

 

Bogdan Loghin anunță că în Rădăuți a fost reluată furnizarea agentului termic, iar de astăzi elevii vor putea să revină în școli

Tot miercuri, primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin, a anunțat să situația sistării gazului pentru consumatorii sistemului public de termoficare a fost remediată. Bogdan Loghin a precizat că miercuri, de la ora 17:00, a fost reluată furnizarea agentului termic. „Începând de joi, 18 noiembrie 2021, școlile vor putea continua activitatea de învățământ la zi”, a dat asigurări primarul din Rădăuți. El a arătat că miercuri după-amiază SC Servicii Comunale SA Rădăuți a efectuat o plată de aproximativ două milioane de lei către Nord Gaz, după care această companie a reluat furnizarea gazului metan. „Vreau pe această cale să mulțumesc președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru toate eforturile depuse în deblocarea situației din municipiul nostru! Vă mulțumim pentru încredere și, mai ales, răbdare”, a transmis Bogdan Loghin.

 

Loghin: Primăria suportă 48% din factura rădăuțenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare

Pe de altă parte, Bogdan Loghin a anunțat că Primăria Rădăuți va suporta 48% din factura rădăuțenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare. „În ședința de îndată a Consiliului Local Rădăuți, de miercuri, 17 noiembrie 2021, care a avut pe ordinea de zi stabilirea prețului energiei termice furnizate în sistem centralizat, s-a votat mărirea subvenției oferite de Primăria municipiului Rădăuți către utilizator, de la valoarea de 130,56 lei/gigacalorie la 350 lei/gigacalorie, mărire care a fost realizată în baza resurselor bugetului local, în cuantum de 570.000 lei, și a sumei primite din bugetul de stat și alocate prin hotărâre de guvern, în cuantum de 1.500.000 lei”, a explicat Loghin. El a adăugat că astfel subvenția a fost majorată de 2,7 ori și acoperă financiar lunile noiembrie și decembrie.

„În momentul de față, contracarând valul scumpirilor astronomice ale gazelor naturale prin acordarea acestei subvenții mărite de 2,7 ori, utilizatorul branșat la sistemul de termoficare centralizat va suporta pe factură doar prețul de 391,86 de lei/gigacalorie”, a mai spus primarul din Rădăuți. El a adăugat că acest proiect care a fost aprobat a reprezentat o urgență, deoarece sumele plătite către SC Servicii Comunale SA au ajutat la deblocarea sistării gazului natural către centrala termică. „Proiectul a trecut cu 12 voturi pentru, trei împotrivă, o abținere, o neparticipare și două absențe. Deși aveam așteptări ca toți consilierii din Consiliul Local să înțeleagă necesitatea și urgența momentului, au existat și voturi împotrivă din partea a trei consilieri, Nistor Tatar, Aurel Olărean și Gheorghe Simota, care, sub pretextul unor amendamente nefondate aduse la proiectul inițial, au votat împotrivă”, a mai declarat Bogdan Loghin.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunță că rădăuțenii vor avea din nou căldură după ce Guvernul a alocat 7 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur anunță că rădăuțenii vor avea din nou căldură după ce Guvernul a alocat 7 milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei