Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 262 (7874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentință judecători

Tatăl - 8 ani de închisoare, fiul - 5, după ce au vrut să omoare un rival cu o toporișcă și cu o țeavă metalică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat și fiul acestuia, ambii din orașul Liteni, și-au aflat condamnările finale după ce au fost găsiți vinovați pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Conform deciziei definitive a Curții de Apel Suceava, tatăl, Mihai Țibichi, a primit o pedeapsă de 8 ani şi trei luni de închisoare (pedeapsă stabilită de la prima instanță), în timp ce fiul său, Cosmin-Mihai Țibichi, a primit o pedeapsă majorată, 5 ani de internare într-un centru de detenție, în loc de 2 ani, cât primise la prima instanță. Al doilea era minor la data comiterii faptei, astfel că va executa pedeapsa într-un centru de detenție minori, dar cu regim de penitenciar. 

Din cercetările polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist, rezultă că, în primă fază, pe 26 decembrie 2020, inculpatul minor la data agresiunii, în vârstă de 17 ani, a avut un conflict cu o altă persoană, care a fost întrerupt ferm de cel care avea să devină victima tentativei de omor, Ciprian A., în vârstă de 28 de ani.

Deranjat de situația în care a fost pus, minorul Cosmin-Mihai Țibichi i-a povestit tatălui său ce s-a întâmplat. Acesta din urmă, Mihai Țibichi, în vârstă de 44 de ani, recidivist, a reacționat exact cum nu trebuia să facă.

Pe 30 decembrie 2020, tatăl și fiul l-au urmărit pe tânărul de 28 de ani până ce acesta a ajuns în incinta unei spălătorii auto.

”Aici, cei doi inculpați, unul cu o toporișcă, iar celălalt cu o țeavă metalică, i-au aplicat lovituri persoanei vătămate atât în zona capului, cât şi la nivelul corpului. Deși luată prin surprindere, persoana vătămată a reuşit la un moment dat să fugă, însă s-a dezechilibrat şi prăbuşit la sol, unde inculpații au continuat să o lovească de câteva ori cu obiectele cu care erau înarmaţi. În cele din urmă, persoana vătămată a reuşit să se refugieze în incinta unui service auto situat în curtea acelei spălătorii”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii au subliniat că incidentul a fost de scurtă durată, dar foarte intens, creând panică și temere persoanelor care se aflau în zonă, niciuna neavând curajul să intervină pentru a aplana conflictul.

Tânărul atacat a suferit leziuni care au necesitat 12-14 zile de îngrijiri medicale. Cei doi agresori, tată și fiu, au fost arestați la începutul acestui an pentru tentativă de omor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tatăl - 8 ani de închisoare, fiul - 5, după ce au vrut să omoare un rival cu o toporișcă și cu o țeavă metalică.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tatăl - 8 ani de închisoare, fiul - 5, după ce au vrut să omoare un rival cu o toporișcă și cu o țeavă metalică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei