Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 259 (7871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Control

Nord Gaz, firma care furnizează gaz metan către rădăuțeni, călcată de Antifraudă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creșterile exorbitante percepute de furnizori pentru gazul metan livrat consumatorilor au sensibilizat și autoritățile, care au decis să deruleze controale la toate firmele care au acest obiect de activitate. Singura societate care activează la nivel de județ este SC Nord Gaz SA Rădăuți. În cursul zilei de marți, la sediul societății au descins inspectorii Direcției Regionale Antifraudă Suceava, care au ridicat mai multe documente care vor fi analizate în perioada următoare. Inspectorii Antifraudă vor să afle dacă noile prețuri solicitate sunt conforme cu prețurile practicate pe piața liberă sau dacă au fost umflate deliberat.

În cursul lunii trecute, consumatorii casnici, dar și agenții economici din Rădăuți au primit ofertele de prețuri din partea Nord Gaz, prețuri care sunt de 7-8 ori mai mari față de cele practicate până acum. Dacă până acum tariful perceput era de 138 de lei/Mwh, noile prețuri solicitate sunt de 1.020 de lei/Mwh sau chiar mai mari. Scumpiri au fost și în cazul celorlalte firme de profil, care furnizează gaz metan consumatorilor din județul Suceava, cu mențiunea că aceste firme își au sediile în alte orașe din țară. De exemplu, un client al E.ON a primit oferta de 544 de lei/Mwh, asta în condițiile în care până acum plătea 127 de lei/Mwh. Și la ENEL noul preț pentru consumatorii persoane juridice este de 460 de lei/Mwh, adică tot de aproximativ 4 ori mai mult față de suma achitată până acum.

Aceste prețuri se vor resimți în facturile pe care agenții economici le vor achita în perioada următoare, și asta pentru că plafonarea prețurilor la gaz metan vizează în special consumatorii casnici. În cazul firmelor mici și mijlocii, parlamentarii au adoptat o formulă de calcul, una din care nimeni nu a înțeles mai nimic, iar ajutorul statului va fi unul nesemnificativ. Mai trebuie spus că acțiuni de genul celei de la Nord Gaz Rădăuți au fost organizate de inspectorii Antifraudă la nivel național, iar rezultatele sunt așteptate tot în cursul acestei luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nord Gaz, firma care furnizează gaz metan către rădăuțeni, călcată de Antifraudă.
 Vizualizări articol: 2391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nord Gaz, firma care furnizează gaz metan către rădăuțeni, călcată de Antifraudă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei