Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 257 (7869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Uz de armă fără drept

Militar trimis în judecată pentru că a împușcat câinele unui vecin, printre case

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un plutonier adjunct principal de la Centrul Militar Județean Suceava a fost trimis în judecată recent de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iași, pentru două infracțiuni legate de uz de armă fără drept și împușcarea câinelui unui vecin.

Cristian Pustiu este vânător autorizat, deținător de armă, dar în ziua de 7 august a.c. și-a pierdut cumpătul și a tras într-un loc public. Incidentul s-a petrecut la Boroaia, unde locuiește militarul.

Pe scurt, acesta ar fi folosit arma de vânătoare pentru a împușca un câine de talie mică, al unui vecin. Militarul ar fi tras de pe proprietatea sa, însă spre poarta vecinului. Câinele a fost împușcat mortal, iar parte din alice au intrat în gardul vecinului. Prin urmare, deși militarul a susținut că totul s-a întâmplat pe proprietatea sa, cercetarea la fața locului a indicat clar că focul s-a interferat din plin cu locul public, drum, gardul vecinului etc.

„Ne-a scris un om de bună-credință din Boroaia, cerându-ne cu disperare sprijinul. Omul avea doi căței pe lângă casă. De talie mică, niște pitici inofensivi și nevinovați. Pe unul dintre ei îl crescuse de mic, acum avea vreo trei ani. Celălalt se propășise pe lângă gospodăria sa și l-a primit și pe el în curte. Azi dimineață, vecinul, pe nume P.C., i-a împușcat câinele care avea trei ani. Omul nostru se teme că ambii căței au fost împușcați, însă unul dintre ei este de negăsit. Bănuim că vecinul este vânător și a făcut abuz de arma proprietate. Ne îndoim de faptul că ar fi fost o armă de autoapărare, însă aici e treaba autorităților”, semnalau, la vremea incidentului, cei de la Asociația Casa lui Patrocle.

Fiind vorba de un militar, ancheta a fost preluată de procurorii militari de la Iași, care au constatat că faptele se confirmă, cel puțin în parte.  

Cristian Pustiu a fost plasat sub control judiciar din luna august, iar recent, la final de octombrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iași l-a trimis în judecată pentru două infracțiuni: uz de armă fără drept și infracțiunea de ucidere a animalelor cu intenție.

Contactat de Monitorul de Suceava, prin avocat, cadrul militar a precizat că nu poate face nici un fel de declarații, având în vedere statutul său și ancheta în curs.

Militarul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.

Procesul în care militarul este inculpat, iar parte vătămată este proprietarul câinelui împușcat a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Militar Iași.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Militar trimis în judecată pentru că a împușcat câinele unui vecin, printre case.
 Vizualizări articol: 2655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Militar trimis în judecată pentru că a împușcat câinele unui vecin, printre case5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei