Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 247 (7859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții și facilități

Proiectul de 7 milioane de euro pentru introducerea de gaze naturale în comuna Dărmănești a primit undă verde

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cele mai ambițioase proiecte care se vor derula în comuna Dărmănești a primit undă verde zilele acestea. Este vorba de un proiect în valoare de nu mai puțin de 7 milioane de euro, care  prevede crearea unei rețele inteligente de distribuireagazelornaturalecaresă deservească în primul rând locuitorilor și investitorilor din comuna Dărmăneşti.

”Laaceastărețease va putea branșa orice persoană fizică sau juridică, pe baza de cerere, accesul fiind asigurat înmod nediscriminatoriu. Operațiunile planificate in implementarea proiectului vor asigura respectarea prevederilor Legii nr. 202/2002 cu modificările și completările ulterioare. Fiind un obiectiv de interes public, la rezultatele proiectului vor avea acces toate persoanele indiferent de gen, dizabilități sau apartenență socială. Persoanele dezavantajate vor fi sprijinite să se branșeze la rețeaua creată în proiect prin aplicarea prevederilor și normelor legale în vigoare, Comuna Dărmăneşti fiind directresponsabilăderespectareași aplicarea principiului accesibilității”, a arătat Dan Chidoveț, primarul comunei Dărmănești.

Proiectul a fost declarat eligibil de Ministerul Energiei, iar ulterior își va urma pașii legali pentru a putea fi implementat. Rețeaua de gaze naturale care se va introduce în Dărmănești va avea o lungime totală de circa 70 km și va deservi mai bine de jumătate din populația comunei.

Foarte important este faptul că acest proiect care va viza racordarea la una din cele mai importante facilități va fi unul prietenos cu mediul înconjurător.

”Pe parcursul perioadei de implementare a proiectului, sursele de poluare se limitează la acțiunile din zona organizării de șantier, putând fi constituite din deșeuri rezultate din procesul de realizarea investiției.Peparcursulperioadeide operare nu se produc deșeuri materiale,lichidesaugazecaresă producă poluarea mediului. De asemenea, atât în perioada de implementare, cât și în perioada de monitorizare a proiectului, se va încuraja consumul redus de energie, reducerea cantității de hârtie folosită sau folosirea de hârtie reciclabilă sau tipărirea față - verso pentru documentele care necesită imprimare”, se arată în proiectul declarat eligibil de Ministerul Energiei.

O altă componentă a proiectului este aceea că Primăria Dărmănești nu va fi afectată din punct de vedere al terenurilor existente și nici al arborilor, care nu vor fi tăiați.

”Proiectul nu prevede reduceri ale suprafețelor habitatelor de interes comunitar și nu provoacă scăderea numărului de exemplare ale speciilor de interes comunitar deoarece nu se ocupă permanent suprafețe de teren din situri. Nu se va produce fragmentarea habitatelor de interes comunitar ale speciilor componente siturilor deoarece nu se ocupa permanent suprafețe de teren din situri. Nu se produce un impact semnificativ asupra factorilor care determină menținerea stării favorabile de conservare a ariei naturale protejate de interes comunitar deoarece nu se ocupă permanent suprafețe de teren din situri. Nu se vor produce modificări semnificative ale dinamicii relațiilor care definesc structura și/sau funcția ariilor naturale protejate. Proiectul nu prevede modificări fizice permanente în cadrul sitului. Prin proiect se prevede readucerea la starea inițială a terenului afectat de lucrările temporare”, se mai menționează în proiectul în valoare de 7 milioane de euro care va fi implementat la Dărmănești.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul de 7 milioane de euro pentru introducerea de gaze naturale în comuna Dărmănești a primit undă verde.
 Vizualizări articol: 1997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul de 7 milioane de euro pentru introducerea de gaze naturale în comuna Dărmănești a primit undă verde0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei