Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 244 (7856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În plină zi

Șofer pericol public, prins de polițiști cu o alcoolemie de 1,59 în aerul expirat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O acțiune de control în trafic organizată sâmbătă de polițiștii de la Secția Rurală Gălănești a dus la oprirea unui șofer pericol public, care avea o alcoolemie în aerul expirat de 1,59 mg/l, ceea ce, tradus în alcoolemie în sânge, înseamnă peste 3 la mie.

În jurul orei 12.00, polițiștii au oprit pentru control un autoturism Ford Focus, care era condus pe raza comunei Bilca. La volan era un localnic care mirosea a alcool și care a prezentat la control un permis de conducere italian.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că bărbatul de la volan avea imensa concentrație de 1,59 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Este o alcoolemie imensă, la care unii nici nu s-ar putea ține pe picioare.

Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Verificările făcute de polițiști au confirmat că permisul italian este valabil. Oricum, cu o astfel de alcoolemie, bărbatul va avea permisul suspendat și apoi, probabil, anulat de instanță.     

Polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ”Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe‟ și așteaptă rezultatele probelor de sânge, pentru confirmarea alcoolemiei extrem de mari.

Nu departe de această alcoolemie foarte mare a fost și un șofer din Bălcăuți, care a intrat cu mașina în peretele unei case, la Rădăuți.

Tot sâmbătă, în jurul orei 11.30, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată că pe strada Volovățului din oraș s-a produs un accident. La fața locului s-a constatat că șoferul unui autoturism Ford a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit carosabilul, mașina acroșând cu partea dreaptă colțul unui imobil. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Bălcăuți, care era în evidentă stare de ebrietate.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat o concentrație de 1,22 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Și acestuia i s-au recoltat probe biologice de sânge.

Verificările în baza de date au arătat și faptul că tânărul din Bălcăuți nici nu este șofer în adevăratul sens al cuvântului – nu este posesor de permis de conducere auto.

Polițiștii au deschis în aceste condiții dosar penal pentru comiterea a două infracțiuni -  conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului.

 

Conducea haotic și nu a reușit să sufle în etilotest. Din nou, lipsă permis de conducere valabil

”Isprăvile” comise sâmbătă de șoferii băuți nu se opresc aici.

Sâmbătă seară, polițiștii de la Secția Rurală Adâncata au fost sesizați prin 112 că un șofer circulă haotic între Fetești și Adâncata, fiind posibil să fie băut.

Pe DN 29A, la Adâncata, polițiștii au oprit mașina suspectă. La volan era un localnic din Adâncata,  în vârstă de 28 de ani, incoerent, care nici măcar nu a putut sufla în etilotest, deși a încercat de mai multe ori.

Baza de date a indicat și că șoferul în vârstă de 28 de ani are permisul de conducere suspendat. El a fost dus de polițiști la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Și în acest caz s-a deschis dosar penal pentru comiterea a două infracțiuni la regimul rutier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șofer pericol public, prins de polițiști cu o alcoolemie de 1,59 în aerul expirat.
 Vizualizări articol: 1011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șofer pericol public, prins de polițiști cu o alcoolemie de 1,59 în aerul expirat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei