Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 227 (7839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Curs de prim ajutor pentru clericii din Protopopiatul Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Protoieria Fălticeni, prin Biroul de Asistenţă Socială, în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie, Filiala Suceava şi în colaborare cu TZMO România, a organizat luni, 20 septembrie, cursuri de prim ajutor pentru preoţii parohii şi monahii care doresc să cunoască anumite tehnici de salvare.

Aşa cum am aflat de preotul Georgian Rotar, responsabil comunicare în cadrul Protoieriei Fălticeni, activitatea s-a desfăşurat cu respectarea Legii 139/1995 şi a Legii 524/2004, preoţii fiind instruiţi cum să acţioneze în caz de stop cardio-respirator, înec, fractură, incendiu, leşin, muşcătură, şoc, infectare, accidente casnice şi multe alte urgenţe medicale care pot apărea în cadrul activităţilor care se desfăşoară în biserici şi aşezămintele monahale sau în afară acestora.

Activitatea s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Cursul a fost susţinut de către Andrei Dailup, trainer în cadrul Crucii Roşii – România, şi s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Protoieriei Fălticeni. Andrei Dailup le-a prezentat participanţilor modalitatea de evaluare a stării victimei, cum să gestioneze situaţia pe care trebuie să acorde primul ajutor, cum să realizeze resuscitarea, proces în care este vitală folosirea defibrilatorului, şi tot ceea ce trebuie să facă până la preluarea de către specialişti a persoanelor afectate.

Vorbind despre necesitatea organizării unui astfel de curs, părintele Adrian Dulgheriu, protoiereu al Protopopiatului Fălticeni, a menţionat: „Este bine cunoscută grija bisericii pe care o are faţă de partea sufletească a enoriaşilor, sprijinul pe care îl acordăm pentru partea trupească, îndeosebi în această perioadă a pandemiei, când suntem mereu implicaţi în activităţi social filantropice şi eforturile noastre de a promova şi încuraja menţinerea sănătăţii fizice.

În cadrul acestui curs au fost prezentate diferite soluţii pentru problemele care ar putea apare în activitatea preoţilor parohi şi personalului care deserveşte aşezămintele monahale în care funcţionează şi unităţi de ocrotire socială. Nu de puţine ori ne-am confruntat cu situaţii în care a fost nevoie să intervenim pentru a acorda primul ajutor, motiv pentru care acest curs este foarte bine-venit. Cei prezenţi au dobândit cunoştinţe, tehnici şi metode moderne de acordare a primului ajutor, având posibilitatea să îi ajute cu profesionalism pe cei a căror viaţă se află în pericol. Mulţumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui curs şi îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne păzească pentru a avea cât mai puţine situaţii în care să fie nevoie să acordăm primul ajutor”.

La acest prim curs au participat 28 de preoţi şi călugăriţe din cadrul parohiilor şi mănăstirilor din Protopopiatul Fălticeni. În urma susţinerii unui examen, toţi participanţii au primit un certificat de absolvire şi o legitimaţie prin care se confirmă că persoana instruită poate să acorde primul ajutor. Cursurile de prim ajutor vor continua și în perioada următoare, putând participa şi angajaţii neclericali din cadrul parohiilor din Protopopiatul Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curs de prim ajutor pentru clericii din Protopopiatul Fălticeni.
 Vizualizări articol: 844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Curs de prim ajutor pentru clericii din Protopopiatul Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei